Juridische informatie op ecommercesites ontbreekt vaak

De juiste juridische informatie ontbreekt maar al te vaak op een e-commerce website. Dat is in ieder geval de conclusie van een onderzoek bij 360 ecommerce sites rond elektronica. Zo staat op de meeste sites niet vermeld dat je het goed binnen de zeven dagen mag terugsturen. De klant moet op dat moment zijn/haar geld terugkrijgen Deze melding staat niet altijd op de site, en bovendien is het zo dat het geld vaak in de vorm van een coupon wordt teruggegeven, wat niet geheel wettelijk is. Andere groot mankement was dat de verzendingskosten pas op het moment van de betaling werden meegedeeld, en niet van in het begin. Nog erger waren gratis leveringen, die uiteindelijk toch werden aangerekend. Ook ontbraken vaak contactgegevens op de site. Een en ander moet natuurlijk in een juist perspectief worden geplaatst. Zo werd het onderzoek gehouden bij een aantal sites waarvan al klachten waren binnengelopen, en mogen de resultaten zeker niet veralgemeend worden. Daarnaast is het ook zo dat kopen via het internet ook vele voordelen heeft, en communicatie nu eenmal beter per mail gebeurt dan per telefoon. Nieuws en tips uit de blog ‘ecommerce ondernemer’.

Lees het hele bericht op ecommerceondernemer.blogspot.com:
Juridische informatie op ecommercesites ontbreekt vaak

Leave a Comment