Sitelinks in AdWords

Nieuw in AdWords: de Sitelinks Sinds kort is er in AdWords een nieuwe vorm van adverteren vrijgegeven in AdWords, de zogeheten (al in SEO bekende) “Sitelinks”.  Met sitelinks is het mogelijk om voor advertenties die aan bepaalde eisen voldoen extra deeplinks toe te voegen. Zeer nuttig voor advertenties waarbij een consument puur op merk zoekt. Voorheen werd dit alleen bij bepaalde grotere adverteerders getest, zoals KPN of Vodafone, maar eerder dan verwacht mag nu elke adverteerder hier gebruik van maken. Sitelinks: hoe en wat Natuurlijk is deze nieuwe functie het AdWords Team van Mailorder Solutions niet ontgaan en we zijn dan ook gelijk begonnen met testen. Er kunnen maximaal 10 sitelinks (Campagne instellingen -> Netwerken en extensies ->Advertentie Extensies).  Google geeft maximaal 4 extra links weer, het komt er dan ongeveer zo uit te zien: Voordeel is dat een bezoeker gelijk op een gewenste pagina kan klikken. Vodafone speelt hier slim op in door een sitelink ‘zakelijk’ aan te maken. Dit maakt het de klant gemakkelijker om eerder bij een gewenste pagina te komen. Het lijkt dan ook slim om de best converterende pagina’s als sitelink te plaatsen. De eisen voor Sitelinks De functie wordt voor de adverteerder echter pas vrijgegeven indien de advertentie al voor bepaalde tijd (niet geheel bekend hoelang) een permanente 1e positie heeft en daarbij een hoge quality score. Het is dus voor veel adverteerders goed mogelijk dat de functie nog niet eens ‘enabled’ is. Des te meer reden om hard te werken aan een goede positie en quality score! Wij denken in ieder geval dat deze functie zal leiden tot enorme verhogingen van het CTR. Daarnaast kan het in combinatie met de al eerder vrijgegeven location extensions een gedeelte van de zoekresultaten in beslag nemen. Klein puntje van kritiek: de functie is alleen mogelijk op campagne niveau. Dit betekend dat je voor deze functie nog beter je adwords campagnes zal moeten splitsen , zodat je de sitelinks bijvoorbeeld niet krijgt bij een specifiekere zoekopdracht zoals ‘brabantia touch bin’.

Lees het hele bericht:
Sitelinks in AdWords

Leave a Comment