Nieuw businessconcept met potentie (post van Feli Halve)

Hierbij een post van Feli Halve die ik jullie niet wil onthouden, al was het maar omdat wij de configurator en webshop hebben gebouwd. Het is het begin van een nieuwe generatie configuratoren” “Mass Customization is al jaren met een opmars bezig. We kennen allemaal het succes van Dell en Nike die hun klanten in staat stellen zelf hun ideale product samen te stellen. En ook de verschillende fotoproducten waarmee diverse artikelen gepersonaliseerd kunnen worden doen het goed in Nederland. Des te opvallender dat er nog geen echte aanbieder was voor het meest Hollandse product dat je maar kunt bedenken; de fiets. OK, Trek biedt de optie aan om je fiets samen te stellen, maar dan heb je het over een prijsklasse die niet voor iedereen weggelegd is. Ik zie daarom goede kansen voor het nieuwe concept van BEICK. BEICK biedt een unieke combinatie van eigentijds design en een configurator waarmee je, online, uit meer dan vijf miljoen mogelijke variaties je persoonlijke fiets kan creëren. Daarnaast biedt BEICK 10 jaar garantie met een landelijk reparatie- en onderhoudsservice aan huis. Zo’n beetje elk onderdeel is aan te passen; van het aantal versnellingen – wel of niet elektrisch – tot de totale styling, welk type stuur, zadel, banden, wel of geen spatborden, bagagedrager enzovoorts, en natuurlijk welke kleuren of motieven en accessoires. Licht of robuust, nostalgisch of sportief, kaal of gepimpt, wat je maar wilt. De prijs wordt realtime aangepast op basis van je keuze zodat je weet welke invloed je keuze heeft. Zo op het eerste gezicht lijken het mee zeer concurrerende prijzen vergeleken met de bekende merken. Zeker als je naar de kwaliteit van de gebruikte onderdelen kijkt. Alle BEICK onderdelen zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen – het frame is bijvoorbeeld van roestvrij aluminium met 10 jaar garantie – en samen met topkwaliteit onderdelen van andere A-merken, zoals naven van Shimano, banden van Vredestein en zadels van Selle Royal of Brooks, is iedere zelfontworpen variant degelijk, duurzaam, comfortabel en natuurlijk uniek. Gaat er toch iets stuk, dan rijdt BEICK’s mobiele reparatieservice op afspraak voor. Erg goed om te zien dat er in deze tijden toch nog mensen zijn die de stap naar vernieuwing aandurven. De visie van BEICK is helder: een nieuwe fietsformule waarmee de consument helemaal zelf kan bepalen hoe zijn of haar fiets eruit ziet. Of zoals Erik Kepper, een van de oprichters, het vertelt: “Binnen de fietsbranche is het een totaal nieuw idee dat de klant volledig naar eigen smaak en behoefte kan kiezen. De individuele fietser waar ook ter wereld moest centraal komen te staan. BEICK biedt ‘Bike by You’ en maakt een topkwaliteit fiets bereikbaar voor iedereen. Samen gingen we op zoek naar een inspirerend alternatief voor het conventionele fietsaanbod. Ons design team heeft een uniek ontwerp ontwikkeld waarbij we veel keuzevrijheid bieden zonder dat de productie en logistiek zo complex wordt dat het in de weg gaat staan van een scherpe concurrerende prijs. Officieel zit BEICK nog in de pre-launch fase. De site is ook nog in beta. Maar je kunt de site al wel bekijken via de volgende inlogcodes; inlog: preview en ww: beick . En als je interesse gewekt is en je een fiets wilt bestellen krijg je nu tijdelijk een pre-launch korting van € 50. Vul dan bij het bestelproces de actiecode, primeur, in. Ik ben benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn over dit initiatief als ik. Heb zelf geen belang bij BEICK maar ken de initiatiefnemers en werd er meteen vrolijk van.” (einde bericht Feli Have, met dank) DPI New Media gebruikt de nieuwste generatie webshops en product configuratoren gebaseerd op bewezen technologie. Het stelt de consument in staat om uit standaard onderdelen een uniek product samen te stellen  zonder verplichte stappen zoals bijvoorbeeld bij  de car-configurators. Met de nieuwe generatie configuratoren van DPI New Media kan op ieder moment een keuze worden gewijzigd met daarbij overzichtelijk de gevolgen, zowel technisch als budgettair. Natuurlijk alles visueel sterk ondersteunt Of het nu fietsen, computers, meubels, mobile telefoons, auto’s of huizen zijn, noem het maar op. http://www.dpinewmedia.nl

Lees het hele bericht op justecommerce.nl:
Nieuw businessconcept met potentie (post van Feli Halve)

Leave a Reply