Belachelijke e-commerce wetten worden versoepeld

Geld eisen tijdens bedenktermijn koper Tot nu toe kon de e-commerce verkoper geen geld eisen van de koper, vooraleer de koper het goed had ontvangen, en daarbovenop 7 dagen bedenktijd had gekregen. In de praktijk was dit bijna onbegonnen werk om deze wet als verkoper te volgen. Gisteren is deze idiote wet gelukkig aangepast en kan de e-commerce wereld terug opgelucht ademhalen. Internetverkopers zijn nu ook niet meer officieel verplicht om te wachten tot de bedenktermijn afgelopen is. Die bedenkperiode voor de consument wordt wel verdubbeld van 7 tot 14 dagen. Sperperiode wordt afgelast, of ingekort De aangepaste wet op de handelspraktijken kort bovendien ook de sperperiode in. Vroeger liep die van 15 november en respectievelijk 15 mei tot het begin van de solden. Tot de solden begonnen waren, kon je dus geen ‘koopjes’ verkopen. Nu wordt deze sperperiode korter en begint deze op 6 juni respectievelijk 30 juni voor d esectoren van kleding, schoenen en lederwaren. Voor alle andere sectoren vervalt de sperperiode, en kan je dus ook voor de sperperiode koopjes doen. Voor internetondernemers is dit goed nieuws, omdat zij veel meer met koopjes surfers moeten lokken. Zeker gezien de internationale concurrentie, die je in een fysieke winkel niet hebt. Koppelverkoop wordt toegelaten Je mag vanaf nu ook verschillende producten samen aanbieden. Vroeger mocht je enkel complementaire of aanvullende producten samen aanbieden. Vanaf nu mag je allerlei pakketten van producten aanbieden. Een online schoenenwinkel die ook kledij van een aandere webshop wil aanbieden, kan dat voortaan dus. E-commerce in BelgiĆ« krijgt kansen Door deze aanpassingen aan de wetgeving hoopt Fedis dat de e-commerce webshops hun achterstand ten opzichte van het buitenland kunnen inhalen. Ik denk echter dat dit een goede stap is, maar dat de weg nog lang is. Ondernemers moeten nog meer ‘durven’ online gaan. Bovendien ontbreekt het bij veel ondernemers vandaag de dag de kennis van de online mogelijkheden (en valstrikken). Jammer, want hun collega’s uit de Noorderburen halen hen Euro’s uit de online zakken. Eerder waren deze aanpassingen al aangekondigd, zoals je verder kan lezen in deze vroegere post rond de ecommerce wetgeving. Nieuws en tips uit de blog ‘ecommerce ondernemer’.

Lees het hele bericht op ecommerceondernemer.blogspot.com:
Belachelijke e-commerce wetten worden versoepeld

Leave a Comment