Onderzoek: Koopt u uw kerstpakketten online?

Ieder jaar weer worden er onderzoeken naar kerstpakketten gedaan. Wat opvalt is dat deze onderzoeken vrijwel altijd kijken naar de behoeften van werknemers; wat verwachten zij dit jaar van het kerstpakket en willen ze überhaupt nog wel een kerstpakket?

Kerstpakkettenshop.com (www.kerstpakkettenshop.com) was benieuwd wat bedrijven belangrijk vinden bij het bestellen van hun jaarlijkse kerstpakket en voelde daarom 100 bedrijven telefonisch aan de tand. Biedt het internet een nieuwe kans voor traditionele kerstpakketten?

Het meest in het oog springende resultaat is dat nog steeds de helft (49%) van de bedrijven voor een traditioneel kerstpakket kiest. 13% gaat voor een cadeaubon, zodat het personeel zelf een kerstcadeau kan uitzoeken. 12% koopt een persoonlijk cadeau. Een klein deel van de bedrijven kiest voor een bedrijfsuitje(6%) of een financiële bijdrage (5%). 15% geeft haar personeel niets extra’s voor de kerstdagen. Van de bedrijven die gaan voor een traditioneel pakket bestelt 25% online. De reden hiervoor is duidelijk: gemak.

Maar waarom bestelt 75% van de bedrijven niet online?

De belangrijkste reden is dat bedrijven zelf de inhoud van het kerstpakket willen bepalen. 46% gaat daarom zelf naar een leverancier om een persoonlijk pakket samen te stellen. 23% heeft een vaste leverancier, en hecht dus waarde aan persoonlijk contact en vertrouwen. 10% van de bedrijven vindt dat je op internet niet precies weet wat je bestelt en wil het pakket daarom graag in het echt zien. Een kleine groep (7%) vindt het gewoon leuk om naar verschillende winkels te gaan om kerstpakketten te bekijken en te bestellen.

Opvallend is dat vooral vrouwen het erg leuk vinden om er op uit te gaan om kerstpakketten te bekijken. Mannen gaan vaak voor het gemak en bestellen daarom vaker online.

Wat vinden bedrijven belangrijk aan een kerstpakket

Opvallend is dat, zelfs met de financiële crisis, maar 12% van de bedrijven de prijs de belangrijkste factor vindt bij het bestellen van een kerstpakket. Het overgrote deel (86%) vindt de originaliteit en de inhoud van het pakket belangrijker dan de prijs.

Toekomst of achterhaald?

Het traditioneel kerstpakket is duidelijk nog erg populair bij Nederlandse bedrijven. Toch kiest 75% nog voor de fysieke leveranciers om begrijpelijke redenen: zelf de inhoud bepalen, persoonlijk contact en vertrouwen. Er lijkt echter wel een toekomst voor traditionele kerstpakketten te zijn. De online bestedingen van bedrijven groeien, bovendien duurt het niet lang totdat bedrijven hun gewenste kerstpakket online kunnen samen stellen.

Dit zijn de resultaten uit een telefonische enquête onder 100 Nederlandse bedrijven met meer dan 10 werknemers.

Over Kerstpakkettenshop.com

Via Kerstpakkettenshop.com kunt u eenvoudig kerstpakketten bestellen. In de shop vindt u onder andere een uitgebreid assortiment budget kerstpakketten luxe kerstpakketten en exclusieve kerstpakketten.

De Kerstpakkettenshop is een initiatief van De Nieuwe Zaak Retail

Leave a Comment