Achteraf Betalen – wel of niet aanbieden?

– Column Peter van Noord, Oprichter en Directeur De Nieuwe Zaak – “Wat doe ik met achteraf betalen in mijn webwinkel?” Dat is de vraag waar elke webwinkelier op een bepaald moment tegenaan loopt. Een consument wil zijn aankoop liever pas betalen als hij deze heeft ontvangen. En de meeste webwinkeliers willen een aankoop bij voorkeur pas versturen als de consument heeft betaald. In beide gevallen gaat het om vertrouwen. De wetgeving is duidelijk en stelt dat de consument het recht heeft om achteraf te betalen. Dat betekent dat elke webwinkelier daarvoor mogelijkheden moet bieden in zijn winkel. Toch zijn er veel winkels op internet te vinden, die hun klanten alleen betaalmethoden aanbieden waarbij de consument vooruit betaald. Welke overwegingen zijn er voor een webwinkelier bij het kiezen voor achteraf betalen? Meer conversie Naast de wettelijke plicht is er een belangrijk voordeel bij het aanbieden van een achteraf betaalmethode: Hogere conversie.

Lees het hele bericht op webwinkelvakdagen.nl:
Achteraf Betalen – wel of niet aanbieden?

Leave a Comment