Nieuwe advertentieplaatsingen op Google Zoeken

We hebben de afgelopen maanden het ontwerp en de gebruikerservaring van Google Zoeken en al onze andere producten aangepast om gebruikers een naadloze en consistente online ervaring te bieden. Als onderdeel van deze vernieuwde opmaak introduceren we nieuwe advertentieplaatsingen op Google Zoeken. Vanaf vandaag kunnen advertenties die eerder aan de zijkant van de resultaten werden weergegeven, in sommige gevallen onder de resultaten worden weergegeven. We optimaliseren elke zoekpagina (inclusief advertenties) dynamisch om onze gebruikers altijd de beste ervaring te bieden. We hebben vastgesteld dat in veel gevallen advertenties beter onder de zoekresultaten kunnen worden weergegeven omdat ze dan beter in het oog vallen wanneer de pagina wordt doorgelezen van boven naar beneden. In onze test presteerde deze plaatsing wat klikfrequentie betreft gemiddeld beter dan advertenties aan de zijkant. Als u de prestaties van uw advertenties op posities bovenaan wilt vergelijken met alle andere posities, kunt u het segment ‘Bovenaan vs. zijkant’ gebruiken. Met deze lancering worden alle vertoningen aan de zijkant, onderkant en via experimenten geclassificeerd als ‘Overig’, zodat u gemakkelijker kunt zien hoe uw advertentieplaatsingen bovenaan presteren in vergelijking met plaatsingen op de rest van de pagina. De komende weken wordt de naam van het segment ‘Bovenaan vs. zijkant’ gewijzigd in ‘Bovenaan versus overig’. Ga naar het Helpcentrum van AdWords voor meer informatie over advertentieposities. Blogpost door Jerry Dischler, Directeur Productmanagement Advertenties in het zoeknetwerk Gepost door Eronne, Inside Adwords Team

Lees het hele bericht:
Nieuwe advertentieplaatsingen op Google Zoeken

Leave a Comment