SEOshop breidt uit naar Duitsland

Softwarebedrijf SEOshop gaat zijn diensten aanbieden in Duitsland. Lokale ondernemers krijgen daarmee een verfijnd systeem om snel een webwinkel te openen. De uitrol naar andere Europese landen staat op de agenda. Directeur Ruud Stelder signaleert dat de Duitse e-commercemarkt een kleine 25 miljard euro groot is, maar dat er betrekkelijk weinig partijen systemen bieden voor kleinere ondernemers om snel een eigen webwinkel te openen. “De markt is op dit punt van de Saas-oplossingen minder volwassen. Veel verkopen vinden plaats via grote platformen als Amazon, eBay en Marktplaatsachtige sites. En men gebruikt veel open source software.” Het vertalen van de diensten naar de Duitse markt is niet enkel een linguïstische exercitie, maar ook juridisch. “De wetgeving is veel sterker dan in Nederland. Daar moeten we in de opzet van de shops rekening mee houden.” De techniek van SEOshop stelt Duitse ondernemers ook in staat om snel hun e-commerce activiteiten uit te rollen naar andere Europese landen.

Lees het hele bericht op webwinkelvakdagen.nl:
SEOshop breidt uit naar Duitsland

Leave a Reply