Online winkels verkopen fors meer door vrieskou

Het koude winterweer heeft online winkels geen windeieren gelegd. Diverse webwinkels meldden afgelopen week meer te verkopen door de winterse omstandigheden. Volgens Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org, zorgen extreme weersomstandigheden standaard voor meer online verkoop. Wijnand Jongen: ‘Extreme weersomstandigheden betekenen vaak een impuls voor de online verkoop. Een hittegolf, koudegolf of langdurige regenval zorgen ervoor dat mensen kiezen voor het gemak van online kopen. Dit hebben we al vaker geconstateerd. Bovendien zijn webwinkels veel flexibeler met hun distributie en voorraadbeheer. Een etalage van een winkel is niet zomaar verbouwd. Webwinkels kunnen snel inspelen op veranderende weersomstandigheden.’ Effect op lange termijn Ook op lange termijn hebben dit soort periodes een positief effect op de online verkoop, meent Jongen.

Lees het hele bericht op webwinkelvakdagen.nl:
Online winkels verkopen fors meer door vrieskou

Leave a Reply