Meer online betaaloplossingen nodig in Europese Unie

Breed palet aan betaaloplossingen zorgt voor meer conversie voor webwinkeliers In Europa is een grotere variatie aan betaaloplossingen nodig. Dat zegt Ecommerce Europe (ecommerce-europe.eu) in een reactie op de greenpaper van de Europese Commissie over online betalen. De focus van de Europese Commissie is nu teveel gericht op het terugdringen van de kosten van betalingssystemen, terwijl bedrijven in deze branche ook andere wensen hebben. Wijnand Jongen van Ecommerce Europe: “Het terugdringen van kosten is een mooi streven, maar onvoldoende. Het grootste knelpunt voor Europese online retailers is het gebrek aan ‘crossborder’ betaaloplossingen, vooral oplossingen gebaseerd op online bankieren. Eenvoudigweg te weinig mensen kunnen zo betalen. Innovatie is daarbij het sleutelwoord. Europa is op het gebied van betaaloplossingen nog een echte lappendeken.

Lees het hele bericht op webwinkelvakdagen.nl:
Meer online betaaloplossingen nodig in Europese Unie

Leave a Reply