Zalando brengt mobiele apps uit

Online modewinkel Zalando brengt mobiele apps uit voor iOS en Android. De Duitse uitvoeringen verschijnen rond deze periode, Nederland moet wachten tot na de jaarwisseling.

Op thuismarkt Duitsland verscheen de iOS-applicatie van Zalando, versie 1.0, in het afgelopen weekend. Het bedrijf gaf er geen ruchtbaarheid aan, mogelijk omdat het pallet nog niet compleet is. De Androidversie van de shopapplicatie verschijnt pas in de eerste weken van januari.

Het ligt voor de hand dat de Nederlandse uitrol aanstaande is, maar de woordvoerster in Berlijn zegt dat er vooralsnog geen mobiele plannen zijn voor deze markt.

De app is basaal maar volledig qua functioneren. De gebruiker kan zoeken, verfijnd zoeken, winkelen en mobiel betalen. Wie verlegen zit om inspiratie moet even met zijn telefoon schudden om een willekeurige kledingselectie te krijgen voorgeschoteld. Een andere optie ter inspiratie is het ingebakken Zalandotijdschrift te doorbladeren.

De publicatie van de mobiele app vloeit voort uit het veranderende klantgedrag. Zalando zag het mobiele gebruik van zijn website tijdens en direct na het uitzenden van tv-commercials even verdrievoudigen. Op sommige dagen ligt het gebruik via mobiele dragers, los van tv-reclame, al op 25 procent. De apps voor Android en iOS moeten het zoek- en koopgedrag vereenvoudigen, wat de omzet een duwtje omhoog moet geven. Die omzet komt dit jaar naar verwachting op circa een miljard euro uit.

Foto: carboila (cc)

Lees het originele artikel op Emerce.nl

Leave a Comment