Kleiner Perkins investeert in uShip voor Europese groei

Het Europese hoofdkantoor van uShip in Amsterdam krijgt het druk, want het bedrijf heeft achttien miljoen dollar venture capital aangetrokken van de bekende investeerder Kleiner Perkins Kaufield & Byers. Lupo Westerhuis: “Dat gaan we gebruiken om de business development hier op te voeren.”

Westerhuis heeft de verantwoordelijkheid over de Europese activiteiten van het Amerikaanse bedrijf. Zijn uShip is een marktplaats waar vraag en aanbod voor transportopdrachten bij elkaar komen. In eerste instantie gaat het daarbij om particulieren die vervoer zoeken en professionele transporteurs die restcapaciteit aanbieden.

“Als een pakketje net iets groter was dan de standaard pakketmaat dan betaal je de hoofdprijs. Laat staan als je echt iets groots van A naar B wil vervoeren. Niet iedereen heeft bovendien zin om in het weekend of in de avonduren bijvoorbeeld een piano op te halen bij de schoonfamilie in Hengelo. We zagen direct dat ons model werkte. Transporteurs begonnen te bieden op opdrachten geplaatst door consumenten en soms werd maar tachtig procent van de prijs die op een offerte werd gedaan geboden.”

Hij vervolgt: “De investeringvan Kleiner Perkins gaan we gebruiken om onze business development activiteiten in Europa op te voeren. Wij willen geïntegreerd zijn met alle websites die moeilijk te transporteren spullen verkopen, van bank tot kraan en van paard tot boot, van Marktplaats tot Troostwijk en BVA. Bezoekers van deze websites zien transport als een pijnpunt. Ze weten niet hoe ze het moeten regelen en ze weten niet hoeveel het kost. UShip beantwoordt die vragen.“

Landspecifieke cijfers geeft de onderneming niet. In algemene termen klinkt het: 1,6 miljoen klanten die verschepen en 325.000 aangesloten transporteurs. Hoe de verdeling ligt tussen Amerika, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland en Spanje houdt Westerhuis voor zich.

“Daarnaast bewegen we met de investering van Kleiner Perkins naar de commerciële transportmarkt. De software die we ontwikkelden voor de retailmarkt is met enkele aanpassingen ook toe passen door logistieke bedrijven, transporteurs, expediteurs of bedrijven met een grote transportbehoefte.”

Foto: Gonmi (cc)

Lees het originele artikel op Emerce.nl

Leave a Comment