Media-Markt verdubbelt online omzet

De internationale online omzet van Media-Markt en zusterbedrijf Saturn is verdubbeld in de laatste drie maanden van 2012.

Het totaal van de digitale verkopen kwam eind vorig jaar uit op 800 miljoen euro. Dat is de optelsom van de verkoopresultaten van Media-Markt en Saturn, maar ook van de overgenomen pure player Redcoon. Hoe de ontwikkelingen van die drie zich tot elkaar verhouden, houdt eigenaar Metro Group voor zich.

Wel is duidelijk dat de online handel zich aanzienlijk beter ontwikkelt dat de handel in het fysieke kanaal. De omzet van Media-Saturn als geheel steeg met 1,8 procent tot 21 miljard. Het online kanaal groeide zeker tien keer sneller. Vier procent van alle handel bij Media-Saturn verloopt inmiddels via het digitale kanaal.

Het bedrijf opende in 2012 drie nieuwe winkels in Nederland, wat het totaal op 41 bracht.

Lees het originele artikel op Emerce.nl

Leave a Reply