Omzet dierenwinkel Zooplus: 334 miljoen

De handel in kattenbrokjes, kluifknuffels, riempjes en visvoer levert internetwinkel Zooplus in 2012 een omzet van 334 miljoen euro op.

De Europees werkende webshop publiceert de kerncijfers over het net afgesloten boekjaar 2012 en rapporteert een omzetgroei van 34 procent. Zelfs de eerste tekenen van winst beginnen zich aan te dienen, aldus het bestuur in het marktbericht (PDF).

In het laatste kwartaal van vorig jaar werd een omzet gehaald van 96,5 miljoen euro. De brutowinst (ebitda) is nog maar een paar ton negatief, zegt de directie fier. Afgelopen kwartalen bleek met name het acquireren van nieuwe klanten kostenverslindend en winstdrukkend. Dat proces is nu financieel en operationeel onder controle.

Veel andere details worden nog niet geven. Eind maart publiceert Zooplus.nl, ook actief in Nederland, zijn jaarverslag met daarin meer cijfers en toelichting op het afgelopen jaar.

Het aandeel Zooplus daalde kort na opening van de aan de beurs in Frankfurt met drie procent tot net onder de veertig euro.

Foto: Elma (cc)

Lees het originele artikel op Emerce.nl

Leave a Comment