Online gokker Paddy Power: een derde omzet uit mobiel

Paddy Power realiseert een derde van zijn digitale omzet met leden die via de mobiele telefoon of tablet spelen. Het beursgenoteerde gokbedrijf zag zijn omzet afgelopen jaar met een kwart groeien tot 440 miljoen euro.

Uit de jaarcijfers (PDF) blijkt dat het mobiele kanaal snel van groot strategisch belang wordt voor Paddy Power. De omzet via dit kanaal nam in 2012 toe met 189 procent tot 129 miljoen euro. Dat is 32 procent van de digitale omzet, die uitkwam op 410 miljoen euro. Het fysieke retail kanaal in Engeland en Ierland bracht dertig miljoen euro in het laatje.

Het aantal actieve gebruikers van Paddy Power groeide met 44 procent tot 1,6 miljoen.

Om zijn digitale bereik te vergroten, investeerde de onderneming afgelopen jaar intensief in social media. Het bereik op Facebook nam met een factor twaalf toe, op Twitter heeft het contact met 1,3 miljoen volgers.

De top roept nationale overheden op om online gokken niet te verbieden. Dat werkt allleen de illegale en buitenlandse gokorganisaties in de hand. ‘Ze moeten opschuiven van verbieden naar verantwoorde reguleren en belasten.’

De winst voor belasting groeide vijftien procent tot 139 miljoen euro, ondanks aanloopverliezen van 21 miljoen euro met vier nieuwe online initiatieven.

Foto: Paolo Camera (cc)

Lees het originele artikel op Emerce.nl

Leave a Comment