EBay formuleert nieuwe, grootse ambities

Het handelsvolume op eBays platformen moeten komende drie jaar verdubbelen, evenals het aantal geregistreerde eBay-gebruikers. En de omzet moet met zeker vijftig procent groeien.

Gisterenavond presenteerde de leiding van het eBayconcern het volgende driejarenplan dat onder aanvoering van CEO John Donahoe zal worden uitgevoerd. De topman zette zijn bedrijf afgelopen drie jaar goed op de rails met een duidelijke visie en gerichte executie. Die mentaliteit wil de bijna twee meter lange leider tot 2016 vasthouden.

De plannen:

  • Faciliteer voor driehonderd miljard dollar een handel via de platformen, bijna een verdubbeling ten opzichte van de huidige 175 miljard
  • De omzet moet omhoog van 14,1 miljard in 2012 naar 21,5 – 23,5 miljard dollar in 2015
  • De onderdelen Marketplaces, Paypal en GSI moeten jaarlijks gemiddeld vijftien à twintig procent omzetgroei laten zien

Donahoe verwoordt zijn ambities met: “Er is een revolutie gaande in de retailsector door de opkomst van het mobiele kanaal. Vanwege het web ontstaat er een nieuwe retailinterface, een die een multiscreen winkelervaring mogelijk maakt. De consument kan altijd en overal winkelen, buiten fysieke winkels en e-commercesites om. Hoe we winkelen verandert. EBay wil de leider in deze nieuwe e-commercewereld worden.”

EBays beurskoers steeg tussen begin 2009 en begin 2013 van dieptepunt 10,43 dollar naar (begin februari 2013) 56,70 dollar per aandeel.

Lees het originele artikel op Emerce.nl

Leave a Comment