Kwart PayPalgebruikers shopt mobiel

Een op de vier gebruikers van PayPal heeft afgelopen jaar een aankoop afgerekend met zijn mobiele telefoon. EBay verwacht dat mobiel de motor blijft achter innovatie in het digitale en fysieke retaillandschap.

In de loop van 2013 zullen twintigduizend bakstenen winkels in Amerika zijn uitgerust om betalingen met PayPal te kunnen ontvangen. Dat is illustratief voor de wijze waarop eBay zich ontwikkelt tot een e-commerceplatform waarbij mobiel handelen en betalen een strategisch speerpunt is.

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers gisterenavond werd duidelijk dat mobiele e-commerce zich steeds dieper in de haarvaten van de fysieke en digitale economie nestelt. Naast de eigen ‘point of sale’-oplossing werkt PayPal ook samen met creditcardbedrijf Discover, wiens miljoenen aangesloten winkelierklanten ook PayPal gaan ondersteunen.

Er zal dit jaar naar verwachting voor meer dan twintig miljard dollar aan transacties plaatsvinden op eBays eigen platformen, waaronder ook Marktplaats.nl, en zijn betaaldienst.

Wereldwijd maken 128 miljoen mensen actief gebruik van hun PayPal-account. Dat houdt in dat in 2012 rond de dertig miljoen consumenten een betaling verrichten met hun mobiel of tablet aan een ander individu of een winkel.

EBay is zich steeds meer als handelsplatform aan het profileren dan als winkelbestemming. Het doel is handel te faciliteren. Het is secundair of dat op het eigen platform is of dat van een ander, waarbij eBay wel de onderliggende technologie levert. In die zin heeft het in de eerste drie maanden voor 49 miljard dollar aan handel gegenereerd, een plus van negentien procent.

Hoewel het bedrijf ieder kwartaal dubbelcijferige groei weet te realiseren, liet het beleggers gisteren toch schrikken. De winst in het tweede kwartaal zal minder hard groeien dan eerder verwacht. De kille Europese economie is debet aan.

De omzet in het eerste kwartaal van 2013 kwam uit op 3,7 miljard euro. De winst groeide met 107 miljoen tot 677 miljoen dollar.

Lees het originele artikel op Emerce.nl

Leave a Comment