99Designs opent Nederlandse site

De marktplaats voor grafisch ontwerp 99Designs opent een Nederlandse site. Bedrijven die logo’s, webdesign of andere ontwerpen zoeken, kunnen terecht bij een volgende bemiddelaar in dit segment.

Creatieve ontwerpers krijgen er weer een kanaal bij om nieuwe klanten te vinden. Omgekeerd krijgen bedrijven er ook een punt bij waar ze hulp kunnen vinden bij het uitwerken van nieuw grafisch design. 99Design is inmiddels, vanwege durfkapitaal, een internationale partij geworden die nu ook zijn vleugels in Nederland uitslaat.

Concreet houdt dat in dat de site met euro’s overweg kan en dat de klantenservice bereikbaar is via een lokaal telefoonnummer en dat deze in het Nederlands wordt beantwoord.

Vandaag maakt directeur Patrick Llewellyn op The Next Web Conference de lokale lancering bekend. Deze volgt op de opening van lokale sites in Engeland, Frankrijk en Italië. Spanje staat vermoedelijk ook op de agenda, aangezien dat ook het werkterrein is van het overgenomen Europese 12design. Dat was een springplank naar de Europese markt.

Met gelokaliseerde versies van zijn handelssite wil 99Designs zich profileren als een aantrekkelijke bestemming met een groot, internationaal bereik. Net als op de andere markten vertellen opdrachtgevers op de site in detail welk soort ontwerp ze zoeken tegen welke prijs. Vervolgens werken geïnteresseerde ontwerpers hun eigen idee over de invulling in grote lijnen uit en dienen dat in. De ‘winnaar’ krijgt de betaalde opdracht gegund.

Net als in andere landen krijgt 99Designs hier te kampen met veel algemene en specialistische concurrenten. Tot de eerste categorie behoren bijvoorbeeld Odesk, Elance en Freelancer.nl en tot de tweede Brandsupply, Ontwerpen voor Geld en Crowdspring.

Foto: Jeremy Keith (cc)

Lees het originele artikel op Emerce.nl

Leave a Comment