Coolblue opent winkel in Utrecht

Webwinkelketen Coolblue opent over twee weken een winkel in Utrecht. Dat is het vierde offline service- en verkooppunt en vermoedelijk niet de laatste.

Een spy shot (foto) door blogger Dirkjan Vis verraadt de intenties van de van oorsprong Rotterdamse webwinkel. Per 22 juli, zo valt te lezen op de pui, kent Utrecht een fysiek filiaal van een van Nederlandse grootste online verkopers.

Coolblue zet fysieke winkels in om optimale service te verlenen. Verkoop is maar een van de elementen daarin.

Al meer dan een jaar was de leiding op zoek naar nieuwe winkelruimtes in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Enkel in Amsterdam is die zoektocht nog niet ten einde.

Afgelopen weekend tipte een lezer van Emerce de redactie over het feit dat het bedrijf in Rotterdam ook een nieuwe locatie heeft gevonden. Dat is op de hoek waar de Goudesingel overggaat in het Oostplein (foto boven artikel).

Het ligt voor de hand dat Coolblue op middellange termijn in iedere Nederlandse provincie een fysiek servicepunt opent. Dat zou de digitale winkel ook in fysieke termen dichterbij het winkelend publiek brengen, wat een plus is voor de klantenbinding en winkelbeleving. Op dit moment heeft de onderneming winkels in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Zo lang die quite draaien, geen verlies leiden, wordt het servicedoel al gerealiseerd.

Lees het originele artikel op Emerce.nl

Leave a Comment