Oud-directeur Marktplaats grote veilingbaas Oost-Europa

De eerste directeur van het gecombineerde bedrijf Marktplaats.nl en eBay, Bob van Dijk, wordt topman van Allegro, de bekendste veilingsite van Oost-Europa.

Na negen jaar in verschillende leidende posities bij eBay in Nederland en Duitsland verhuist Bob van Dijk naar Poznan in Polen. Daar staat althans het hoofdkantoor van de Allegro Group. Dat is een bedrijvengroep die veilingsites exploiteert in Polen, Bulgarije, Hongarije, Kazachstan, Oekraïne, Rusland, Servië, Slowakije, Tsjechië en Wit-Rusland.

Van Dijk neemt het roer over van de oprichter van Allegro (site; Wikipedia), ook een Nederlander: Arjan Bakker. Allegro is, kort gezegd, voor Oost-Europa wat eBay voor West-Europa is.

Allegro valt onder de holding Tradus Plc. Dat is een internationaal geheel van handels- en advertentiessites. Het voormalige QXL Ricardo maakt daar bijvoorbeeld ook deel van uit. Tradus werd eind 2007 voor een kleine twee miljard dollar gekocht door Naspers (portfolio). Dat is een groots investerend media- en technologiebedrijf uit Zuid-Afrika.

Foto: Paul Papadimitriou (cc)

Lees het originele artikel op Emerce.nl

Leave a Comment