ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 33

Vier slimme tips van Google voor mobile SEO, boost je conversie met video op landingspages en het einde van
Like-en-Win acties op Facebook. Dit is het belangrijkste
e-commerce nieuws van week 33:

Mobile SEO: 4 slimme tips van Google

Ook Google erkent het belang van een beter mobiel web. Websites die geschikt zijn gemaakt voor smartphones, bijvoorbeeld door responsive webdesign, scoren sinds kort dan ook hoger dan websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiele bezoekers. Op Emerce.nl vinden we 4 slimme tips, die direct afkomstig zijn van Google!

mobiel_seo_33_blog

Like-en-win acties op Facebook verboden!

Vanaf 5 november wordt het verboden om mensen te belonen voor het liken van je Facebook pagina of voor het gebruiken van een Facebookapp. Dit werd aangekondigd door Thenextweb. Ook is het verboden om content aan te bieden, welke je enkel kan lezen wanneer je de pagina liked. Het is nog wel toegestaan om mensen te belonen voor het inloggen in je app of voor het inchecken op een locatie. Lees meer over wat deze wijziging betekent op de blog van Facebook guru Jon Loomer.

Video leidt (meestal) tot hogere conversie

Een video geeft niet alleen een beter beeld van je product, het zorgt er ook voor dat de bezoeker langer op de website blijft en daarmee meer vertrouwd raakt met het merk. In dit artikel van Visual Website Optimizer een eenvoudige test, waarbij de landingspage met video zorgde voor 12,62% meer kliks naar de winkelmand. Het is wel van belang steeds te testen, want er zijn voorbeelden waarbij de video niet altijd beter werkte.

video_ecweekend_mail

Upgrade je AdWords locatie-extensies

Om ook met lokale zoekopdrachten goed vertoond te worden in AdWords zijn “locatie-extensies” essentieel. Er komt een wijziging aan waarbij de extensies niet meer op campagne, maar op accountniveau ingesteld kunnen worden. Vervolgens kun je per campagne bepalen of je ze toe wil voegen, zoals te lezen op het Google AdWords blog. Dit kan een voorbode zijn van de nieuwe betaalde “local” advertenties.

Maar Google, wat doet u nu?

Ook bij Google gaat wel eens iets fout: Eerst kregen webmasters onterecht bericht dat er niet juist naar hun mobiele site wordt verwezen. Vervolgens geeft Webmaster Tools een enorme daling aan Rich Snippets vertoningen in zoekresultaten weer. Volgens Google is er voor de meeste webmasters geen reden tot paniek en is er iets niet helemaal goed gegaan. Gedetailleerde informatie lees je hier en hier.

Verbeter je e-mailnieuwsbrief met deze 5 tips!

Gratis tips om je e-mail te verbeteren? Daar zijn we gek op. Daarom deze week een mooie publicatie van DDMA: 16 onthullingen die op elke e-mailnieuwsbrief van toepassing zijn. Dus ook voor die van jou! Lees alvast de eerste 5 tips op Marketingfacts en verbeter jouw nieuwsbrief. Meer weten? Download dan het hele rapport.

Verkoop direct vanuit de etalage
met Smart Mannequinsiconeme-bentalls-photo

Iedereen heeft het wel eens gehad; je loopt op zondagochtend in de winkelstraat, ziet de perfecte broek in de etalage hangen en wil er alles over weten. Maar.. de winkel is gesloten, dus vanavond maar even in de webshop kijken. Iconeme vond dat dit slimmer kon en rustte haar Smart Mannequins uit met Beacons. Een systeem dat alle details automatisch weergeeft op de smartphones van bezoekers in de buurt. Meer over deze
ontwikkeling weten? Lees dan het artikel op Techcrunch.  

Google Analytics & Spreadsheets

Google Analytics heeft recent haar Google Spreadsheet add-on verbeterd. Het is nu gemakkelijker om Google Analytics gegevens in te laden in Google Spreadsheets, om vervolgens te gebruiken voor dashboards en data analyses. Door de gegevens in te laden in een spreadsheet kun je custom berekeningen maken en de uitkomsten delen met je collega’s.

HEMA zoekt bloggers

Ook Hema gaat de interactie met haar doelgroep verder aan. Naast haar e-commerce activiteiten start ze dit najaar met een blog en ze is druk op zoek naar bloggers met interesse voor beauty , mode, eten en drinken, fotografie en wonen. Inschrijven kan via social media en via de speciale Blog academy.

Goed weekend!

Het bericht ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 33 verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.

Lees het originele bericht op www.denieuwezaak.nl

Leave a Comment