ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 8

Het effect van de juiste font-size op je conversie, effectief starten met de contentmarketing handleiding en 7 tips voor betere email deliverability. Dit zijn de belangrijkste ontwikkelingen, tips én tricks van deze week:

Meer conversie door het testen van fontsize!

In dit artikel van Visual Website Optimizer wordt een voorbeeld gegeven van een eenvoudige test om de tekstgrootte op je website te testen. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat pixelgrootte van invloed is op klikgedrag van je bezoekers, en daarmee uiteindelijk ook zeker op je conversie. Over de betrouwbaarheid van de resultaten van dit specifieke onderzoek kun je vragen stellen, maar geeft een goed idee als item om zelf (goed) te testen. 

CRO testen conversie font-size

Start met de contentmarketing handleiding

Wil je starten met content marketing maar weet je niet hoe? Dan biedt de content marketing handleiding op Search Engine Journal een uitkomst. In deze handleiding vind je de eerste stappen, die je helpen bij het succesvol maken van je content marketing. Lees direct de handleiding en begin met het opstellen van je content marketing strategie.

7 tips voor betere email deliverability

Dagelijks worden er ongeveer 182 miljard e-mails verstuurd, waarvan 70% bestaat uit spam. Het is dan ook niet raar dat e-mailproviders als Outlook en Gmail voorzichtig zijn in welke e-mails ze wel en niet doorlaten naar de inbox van de gebruikers. Wil je dat jouw e-mails de strenge eisen van de e-mailproviders doorstaan? Verbeter dan nu je deliverability met deze zeven tips voor het opstellen van je e-mails op Frankwatching.

In 2018 helft van online aankopen via mobiel

In 2014 werd 1 op de 5 online aankopen gedaan via mobiel of tablet. Volgens Forrester zal dit in 2018 ruim 49 procent zijn. De invloed van mobiele apparaten betreft de gehele customer life cycle. Dat wil zeggen dat ze niet alleen voor online of offline een rol spelen en dat ze zowel voor informatie als de daadwerkelijke aankoop worden gebruikt. Lees het hele artikel op Marketingfacts voor meer bevindingen en enkele kansen voor retailers.

Helft online aankopen 2018 mobiel

Meer insights uit Analytics en AdWords

Welke keywords trekken nieuwe bezoekers naar mijn website? Wat zijn potentiële landingspagina’s voor mijn Adwords campagnes? Zomaar een aantal vragen die je kunt beantwoorden door Google Analytics te koppelen met Google Adwords. Lees in het artikel op Analytics Blogspot hoe je diverse vraagstukken kunt oplossen door middel van de koppeling. Haal het maximale uit Google Analytics!

Local SEO: 5 tactieken voor meer zichtbaarheid

Het belang van Local SEO neemt toe en daarbij ook de complexiteit. Net als bij alle andere facetten van SEO is ook op het local-vlak tactiek steeds bepalender. Daarom deze 5 geavanceerde Local SEO tactieken op Search Engine Watch, waarmee je ook in 2015 doelgericht werkt aan een optimale lokale zichtbaarheid in Google.

Goed weekend!

Het bericht ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 8 verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.

Lees het originele bericht op www.denieuwezaak.nl

Leave a Comment