Website-optimalisatie: welke aanpassingen leveren het meeste rendement op?

In het vorige artikel over website-optimalisatie is te lezen hoe je knelpunten vertaalt naar oplossingen. Een resultaat hiervan is vaak een lijst met een aantal verbeterpunten. Hoe schat je nu in bij welk verbeterpunt je moet beginnen om je website te optimaliseren?

Blog-Wouter

Stel: Je hebt inmiddels doelen voor je website opgesteld en hebt in kaart waar jouw website goed presteert, maar ook waar deze minder presteert. Daarnaast weet je waarom bezoekers afhaken en je hebt knelpunten naar mogelijke oplossingen vertaald. Vervolgens heb je vaak een lijst met tientallen verbeterpunten, maar hoe schat je nu in bij welke je moet beginnen?

Noodzaak

Uit je analyses en onderzoeken is een hele lijst met verbeterpunten naar voren gekomen. Het liefst wil je alle punten doorvoeren, maar ontbreekt het aan middelen. Dit kan zijn in de vorm van tijd (de wijzigingen van de website kosten te veel tijd), maar ook financieel (er is geen budget om alle punten door te voeren). Prioriteren doe je omdat je niet alles door kunt voeren en omdat je diƩ verbeterpunten wilt implementeren die het meeste rendement opleveren. Het meeste rendement kun je alleen bepalen wanneer je weet hoeveel de aanpassingen je potentieel gaan opleveren en welke effort het gaat kosten om de aanpassingen door te voeren.

Lees het hele artikel op Emerce.nl

Het bericht Website-optimalisatie: welke aanpassingen leveren het meeste rendement op? verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.

Lees het originele bericht op www.denieuwezaak.nl

Leave a Comment