Google brengt u op belangrijke momenten dichter bij uw klanten

De mobiele revolutie heeft alles veranderd, zowel voor consumenten als voor merken. Consumenten verwachten meer dan ooit relevante zaken onmiddellijk te kunnen vinden. Daarom hebben merken het meeste succes als ze mensen weten te bereiken op de momenten die er voor hen het meest toe doen: wanneer ze iets willen weten, ergens naartoe willen gaan, iets willen doen of iets willen kopen. Google is een bedrijf dat zich richt op de zaken die mensen op dit moment nodig hebben. Met onze innovatieve advertenties hebben we dat mogelijk gemaakt voor grote en kleine bedrijven.
Deze week kondigde ik op het Advertising Week Times Center Stage twee nieuwe producten aan, Customer Match en universele app-campagnes, om u te helpen op voorop te lopen en het verschil te maken op intentierijke momenten die er echt toe doen.
Bereik uw meest waardevolle klanten met Customer Match
70% van de online klanten geven aan dat de kwaliteit, timing en relevantie van de boodschap die door een merk wordt uitgedragen, van invloed is op het beeld dat ze van dat merk hebben.1 Google beschikt over de unieke mogelijkheid consumenten op de meest relevante wijze aan uw bedrijf te koppelen. Of ze nu zoeken op Google, promoties bekijken op Gmail of video’s bekijken op YouTube, we kunnen de meest relevante informatie leveren op basis van wat ze doen. Daarbij maakt het niet uit waar ze zijn, wanneer ze kijken en welk apparaat ze gebruiken. Vandaag breiden we de mogelijkheden verder uit met nieuwe advertentie-innovaties waardoor de relevantie van de geboden informatie nog verder toeneemt.
Uw meest waardevolle klanten verwachten nu nóg meer van u. En nu kan Google u helpen klanten te bereiken waar u al een relatie mee heeft – zoals die in uw loyaliteitsprogramma of relaties die nog geen eerdere aankoop hebben gedaan – op een manier die het meest relevant is voor hun intentie en context.
Customer Match is een nieuw product waarmee u uw hoogst gewaardeerde klanten kunt bereiken op Google Zoeken, YouTube en Gmail, op de momenten die er het meest toe doen. Met Customer Match kunt u een lijst met e-mailadressen uploaden, die kan worden vergeleken met een lijst van gebruikers die zijn ingelogd bij Google (dit gebeurt op een veilige manier waarbij de privacy wordt gewaarborgd). Op basis daarvan kunt u campagnes opzetten en advertenties maken die specifiek zijn gericht op uw doelgroep.
Stel dat u een reiswebsite heeft. U kunt nu mensen die aan uw beloningsprogramma deelnemen, bereiken wanneer ze hun volgende reis voorbereiden. Wanneer deelnemers aan het beloningsprogramma op Google.nl bijvoorbeeld zoeken naar ‘non-stop vluchten naar new york’, kunt u boven aan hun zoekresultaten relevante advertenties weergeven. Dit is mogelijk op elk apparaat, op het moment dat ze zoeken naar een vlucht naar New York. En wanneer deze trouwe klanten hun favoriete video’s op YouTube bekijken of hun Gmail lezen, kunt u advertenties weergeven die hen kunnen inspireren een volgende reis te plannen.
Met Customer Match kunt u ook vergelijkbare doelgroepen genereren om nieuwe klanten op YouTube en Gmail te bereiken die naar verwachting ook interesse hebben in uw producten en services. U kunt bijvoorbeeld op YouTube de aandacht vestigen op nieuwe non-stop vluchten door TrueView-advertenties weer te geven aan potentiële klanten met dezelfde soort interesses en kenmerken als de leden van uw beloningsprogramma.
Met Customer Match laat u zich als merk zien, met de juiste boodschap, precies op het moment dat uw klant daarvoor ontvankelijk is. Alleen met Google kunt u op die manier uw trouwste klanten verrassen op de momenten die er het meest toe doen.
Cutomer Match en Vergelijkbare doelgroepen worden de komende weken uitgerold naar alle adverteerders. Meer informatie.

Promoot uw apps met een ongekend bereik

Mensen ontdekken op allerlei manieren nieuwe apps: via online zoekopdrachten, door aanbevelingen die ze krijgen wanneer ze hun favoriete video’s bekijken en via suggesties die binnen apps worden gegeven. Als uw bedrijf een app heeft, heeft u een schaalbare manier nodig om via verschillende kanalen klanten te bereiken die uw app mogelijk willen installeren.
Vanaf vandaag zijn universele app-campagnes beschikbaar voor alle ontwikkelaars en adverteerders als nieuw campagnetype in AdWords. Hiermee kunt u app-gebruikers bereiken via Google Search, Google Play, YouTube en het Google Display Network (GDN). In slechts een paar eenvoudige stappen kunt u uw app promoten met een ongeëvenaard bereik via het grootste netwerk en de grootste platforms wereldwijd.
Stel dat u een adventure game heeft ontwikkeld. Met universele app-campagnes heeft u een ongekend bereik: u kunt installaties genereren op YouTube, het platform dat meer dan een miljard gebruikers heeft die elke dag honderden miljoenen uren aan content bekijken. Uw advertenties kunnen ook specifieke doelgroepen bereiken via 650 K apps en 2M + websites in het GDN. En nog belangrijker: universele app-campagnes maken gebruik van intentierijke zoekopdrachten zoals “adventure games” en “puzzelgames” die gedurende de dag op Google Search en Google Play worden uitgevoerd. Zo kan uw app onder de aandacht worden gebracht wanneer mensen op zoek zijn naar iets nieuws om te downloaden.
Het enige wat u hoeft te doen is ons uw gewenste doelkosten per installatie door te geven en wij doen de rest. Universele app-campagnes zijn (de naam zegt het al) een universeel campagnetype waarmee u uw bereik kunt schalen en het aantal installaties van Android-apps kunt maximaliseren via het volledige aanbod van advertentieplatforms dat Google levert. We hebben het instellen van de campagne geautomatiseerd: we halen app-afbeeldingen, video’s en app-beschrijvingen rechtstreeks op uit uw Google Play Store-vermelding en genereren zo advertentie-indelingen die er altijd goed uitzien, waar ze ook worden geplaatst.
Vanaf dat moment optimaliseren onze systemen uw campagnes door gebruik te maken van dynamische leerfuncties. Zo wordt het aantal app-installaties gemaximaliseerd voor uw doelkosten per installatie. We testen verschillende versies van uw advertentietekst en app-afbeeldingen in alle geschikte Google-netwerken. Zo stellen we vast wat de best presterende varianten zijn, zodat alleen uw beste advertenties worden weergegeven. Meer informatie
De energie en opwinding van Advertising Week 2015 bevestigt nog eens hoe geweldig het is om in deze tijd marketeer te zijn. Ik heb het voorrecht producten te mogen ontwikkelen die merken in staat stellen hun verhaal te vertellen en op die momenten met consumenten in contact te komen die er voor hen echt toe doen.
Geplaatst door Sridhar Ramaswamy, Senior Vice President, Ads and Commerce

1 Google/Ipsos, “Consumers in the Micro-Moment,” maart 2015.

Lees het originele artikel

Leave a Reply