Ieteke Schouten (Peerby): “Bezit doet er niet meer toe, belangrijker is waar je toegang toe hebt”

Met het internet als wapen maken startups en grote bedrijven die zich als zodanig vermommen (zoals Airbnb en Uber) gehakt van eeuwenoude economische wetten. De macht verschuift steeds meer van aanbieder naar vrager. Eigendom is passé, toegang is veel belangrijker. Een sympathieke exponent van die beweging is Peerby, de Nederlandse startup waarmee je spullen kunt lenen van mensen in je buurt. Een gesprek met hoofd communicatie Ieteke Schouten over Peerby, hun campagnes, de deeleconomie en startups. “Wist je dat de mens heel gelukkig wordt van spullen uitlenen?” Peerby is bedacht door Daan Weddepohl, eens consultant bij Fortis. Hij bezat een mooi appartement, prijsde zich gelukkig met een fijne vriendin en een hele grote auto. Je begrijpt: het ging hem voor de wind. Maar toen zijn huis letterlijk in vlammen op ging, verloor hij alles. En wat doe je als je niets meer hebt? Dan vraag je hulp aan je naasten. Lees meer over: Ieteke Schouten (Peerby): “Bezit doet er niet meer toe, belangrijker is waar je toegang toe hebt”.

Lees het originele artikel op Marketingfacts.nl

Leave a Reply