Het Google Display Netwerk wordt uitgebreid met nieuwe innovaties

Consumenten hebben hogere verwachtingen dan ooit omdat ze altijd het dichtstbijzijnde apparaat kunnen gebruiken om dingen onmiddellijk te regelen. Ze willen dat alles precies goed is én ze willen alles meteen. Marketeers proberen in contact te komen met consumenten op de intentievolle momenten waarop ze iets willen kopen, zoeken of doen en gebruiken daarvoor steeds vaker programmatic advertising. Voor die functionaliteit wordt gebruikgemaakt van gegevens en technologie om de juiste persoon te bereiken op het juiste moment. Het Google Display Netwerk (GDN) biedt alle adverteerders geavanceerde technologie zodat u zich kunt presenteren op de momenten die belangrijk zijn voor uw merk.

Vandaag introduceren we verschillende tools waarmee we het aanbod van het GDN verder uitbreiden voor display-adverteerders.

Meer transparantie: onderneem actie met doelgroepinsights van AdWords
Wanneer u inzicht heeft in uw klanten (zoals hun leeftijd, locatie en interesses), kunt u beter onderbouwde beslissingen nemen over uw marketingprogramma’s. Met doelgroepinsights van AdWords beschikken adverteerders over totaalgegevens voor de mensen op uw remarketinglijsten, waaronder demografische informatie, interesses, locaties en apparaatgebruik.* Aangezien deze rapporten rechtstreeks beschikbaar zijn in AdWords, kunt u snel en gemakkelijk actie ondernemen op basis van deze insights. Als veel mensen op uw lijst die conversies genereren, van jazz houden, kunt u deze affiniteitsdoelgroep aan uw campagne toevoegen. Of als veel van uw klanten vrouwen zijn tussen de 25 en 34 jaar, kunt u uw advertentiemateriaal aanpassen om deze demografische doelgroep aan te spreken. Meer informatie
Voorbeeld: AdWords-doelgroepinsights tonen dat 30% van de klanten op deze remarketinglijst
25-34 jaar zijn, in vergelijking met een gemiddelde van 19,9% in de VS.


BASE, een Belgisch telecommunicatiebureau, gebruikte doelgroepinsights van AdWords en ontdekte dat wielerfans twee keer vaker een mobiel telefoonabonnement kopen dan de gemiddelde klant. Op basis van deze insights richtte BASE zich extra op wielerfans en verdubbelde het aantal conversies. BASE sprak deze wielerfans aan via het GDN en verdubbelde het aantal conversies. BASE gebruikt de doelgroepinsights van AdWords nu om al hun campagnes te onderbouwen, zowel online als offline.

Sony PlayStation ontdekte via doelgroepinsights van AdWords dat liefhebbers van klassieke muziek vaker interactie hadden met hun merk. Sony sprak deze doelgroep vervolgens aan via het GDN en genereerde een 31% hogere view-through-frequentie dan voor hun gemiddelde affiniteitsdoelgroep. Op die manier kon Sony meer weergaven genereren tegen hun budget. Inmiddels gebruikt Sony doelgroepinsights van AdWords om de beste doelgroepen te ontdekken voor hun nieuwe campagnes.


Meer verantwoording: het GDN wordt 100% zichtbaar
De meeste display-advertenties (56% om precies te zijn 1) maakten eerder geen kans op weergave omdat ze onder de vouw werden getoond, buiten beeld waren gescrold of op achtergrondtabbladen werden weergegeven. Binnenkort maken we het GDN een van de weinige mediaplatforms waarop adverteerders alleen voor een advertentievertoning hoeven te betalen als deze zichtbaar was. Dat betekent dat u uw mediabudget alleen besteedt waar het ook daadwerkelijk effect heeft. De komende maanden worden alle campagnes waarvoor advertentieruimte wordt ingekocht op basis van CPM, geüpgraded naar zichtbare CPM (viewable CPM, vCPM).

Meer impact: een nieuwe aanpak van dynamische remarketingadvertenties
Mensen gebruiken apparaten in verschillende soorten en maten en bekijken content die horizontaal of verticaal kan worden weergegeven en waarop gebruikers kunnen tikken, vegen en zoomen. Dat betekent dat advertenties flexibel moeten zijn, zodat ze op verschillende plaatsingen kunnen worden weergegeven. Vandaag introduceren we verbeteringen in dynamische remarketing zodat de vorm en het formaat van advertenties automatisch kunnen worden aangepast voor alle apparaattypen. Daarnaast is het uiterlijk van advertenties verbeterd zodat ze er aantrekkelijk uitzien op een mobiele of desktopsite of in een app. Als uw logo bijvoorbeeld hoofdzakelijk blauw en geel is, kan AdWords deze kleuren gebruiken voor de rand en achtergrond van uw advertentie. We proberen zelfs verschillende kleurencombinaties uit en gebruiken de combinaties die de beste prestaties genereren. Zoals altijd kunt u zelf wijzigingen aanbrengen in deze selecties op basis van uw eigen stijl en voorkeuren.

Als u aan consumentenverwachtingen wilt voldoen, heeft u technologie nodig om op het juiste moment aan hun behoeften te voldoen, waar en wanneer dan ook en ongeacht het apparaat of scherm dat ze gebruiken. Met programmatic advertising zorgt u ervoor dat merken aanwezig zijn op die belangrijke momenten wanneer beslissingen worden genomen en voorkeuren vorm krijgen. We hopen dat we deze zakelijke technologie via het GDN beschikbaar kunnen stellen voor alle adverteerders, zodat u zich kunt presenteren op de momenten die belangrijk zijn voor uw merk.

Geplaatst door Brad Bender, VP Product Management, Google Display Netwerk

* Alle insights zijn gebaseerd op geanonimiseerde totaalgegevens.
 Google onderzoek, 2014.

Lees het originele artikel

Leave a Reply