Gebruikers bereiken via Google Zoeken, Play, YouTube en het Google Display Netwerk met universele app-campagnes, een gemakkelijke manier om uw Android-app te promoten


Mensen ontdekken op allerlei manieren nieuwe apps: via online zoekopdrachten, aanbevelingen die ze krijgen wanneer ze hun favoriete video’s bekijken en via in-app-suggesties in mobiele games. Als app-ontwikkelaar heeft u een schaalbare manier nodig om via verschillende kanalen klanten te bereiken die uw app mogelijk willen installeren.
Vanaf vandaag zijn universele app-campagnes voor alle ontwikkelaars en adverteerders beschikbaar als een nieuw campagnetype in AdWords. Hiermee kunt u app-gebruikers bereiken via Google Zoeken, Google Play, YouTube en het Google Display Netwerk. In slechts drie eenvoudige stappen heeft u toegang tot een ongekend bereik waarmee u uw apps kunt promoten via de grootste platforms en het grootste netwerk ter wereld. U kunt universele app-campagnes maken via de Google Play-ontwikkelaarsconsole of via AdWords. Meer informatie
Met universele app-campagnes wordt uw app gepromoot op YouTube. Zo kunt u aan uw merk bouwen en meer installaties genereren via het platform dat meer dan een miljard gebruikers heeft die elke dag honderden miljoenen uren aan content bekijken. Met uw advertenties kunt u ook doelgroepen bereiken in 650.000 apps die het AdMob-platform gebruiken en meer dan twee miljoen websites in het Google Display Netwerk. Belangrijker nog is dat universele app-campagnes inspelen op intentievolle zoekopdrachten zoals ‘fitnesstracker’ en ‘productiviteitstips’ die gedurende de dag op Google Zoeken worden uitgevoerd, of ‘adventuregames’ en ‘puzzelgames’ op Google Play. Zo kan uw app worden weergegeven wanneer de kans groot is dat een gebruiker naar een nieuwe app zoekt die hij kan downloaden.
Universele app-campagnes zijn (de naam zegt het al) een universeel campagnetype waarmee u uw bereik kunt schalen en het aantal installaties van Android-apps kunt maximaliseren via het volledige aanbod van advertentieplatforms dat Google levert. U kunt ook waardevolle tijd besparen omdat we de campagneconfiguratie, de optimalisatie en het doorlopende accountbeheer hebben geautomatiseerd. Zo kunt u uw app-installatiedoelen beter bereiken, zoals volume en kosten per installatie (CPI).
Aan de slag door drie items op te geven
U kunt aan de slag gaan in AdWords of de Google Play-ontwikkelaarsconsole door een drietal eenvoudige items op te geven:
  1. Een paar regels advertentietekst waarin u uw app beschrijft, en een YouTube-URL (als u een video heeft).
  2. De locaties en taal die u wilt bereiken.
  3. Uw dagbudget en de doelkosten per installatie (CPI).
We halen app-afbeeldingen, video’s en app-beschrijvingen op uit uw Google Play Store-vermelding om advertentie-indelingen te genereren die er altijd goed uitzien, waar ze ook worden geplaatst.
Onze systemen optimaliseren uw campagnes vanaf dat moment automatisch en gebruiken dynamische leerfunctionaliteit om het app-installatievolume te maximaliseren tegen uw doelkosten per installatie. Hoe werkt onze dynamische leerfunctionaliteit? We testen verschillende versies van uw advertentietekst en app-afbeeldingen in elk van de geschikte Google-services en -netwerken om te bepalen wat de best presterende varianten zijn. Gedurende de dag passen we bovendien actief biedingen aan om meer installaties te genereren en optimaliseren uw targeting voor de juiste doelgroepen. Omdat onze systemen automatisch aanpassingen doorvoeren en nieuwe targetingsegmenten zoeken, vergt het maken van een universele app-campagne weinig onderhoud en kunt u op een geautomatiseerde manier doorlopend nieuwe gebruikers werven.

Introductievideo over universele app-campagnes
Ontwikkelaars maken al gebruik van deze gemakkelijke service en het installatievolume
dat u kunt genereren met universele app-campagnes. 

José Maria Pertusa, CMO van Linio: “Universele app-campagnes zijn een gemakkelijke manier om onze app te promoten via Google Zoeken, Google Play, het Google Display Netwerk en YouTube. We zochten een manier om gebruik te maken van het bereik en de schaal van de netwerken van Google en uit te breiden naar nieuwe markten zonder meerdere campagnes te beheren. Met universele app-campagnes hoefden we maar één campagne op te zetten. Deze genereerde in één maand meer dan 10.000 nieuwe installaties en het installatievolume stijgt nog steeds. We genereren bovendien een 20% lagere CPI in vergelijking met andere kanalen.”
 
We wilden onze groei in nieuwe markten versnellen. Met universele app-campagnes hebben we dat doel op een eenvoudige en schaalbare manier kunnen bereiken. Met één campagne konden we sporters bereiken via Google Zoeken, Google Play, het Google Display Netwerk, YouTube en AdMob. We konden alles snel en gemakkelijk instellen en binnen de eerste maand verdubbelde het betaalde installatievolume in belangrijke landen terwijl we de gewenste doel-CPI konden behouden. Universele app-campagnes zullen zeker deel blijven uitmaken van onze internationale strategie voor gebruikersacquisitie.” 
– Andrew Touchstone, directeur Marketing bij Strava
Dit is een spannende tijd voor ontwikkelaars nu mensen steeds vaker apps gebruiken om informatie te vinden en dagelijkse taken uit te voeren. Bij Google willen we meer dan ooit investeren in samenwerking met ontwikkelaars in dit proces. We proberen u alle tools voor app-promotie en praktische tips te bieden die u nodig heeft om het succes van uw bedrijf te vergroten.

Geplaatst door Surojit Chatterjee, Director Product Management voor mobiele zoekadvertenties

Lees het originele artikel

2 thoughts on “Gebruikers bereiken via Google Zoeken, Play, YouTube en het Google Display Netwerk met universele app-campagnes, een gemakkelijke manier om uw Android-app te promoten

Leave a Reply