Maak optimaal gebruik van winkelmomenten voor de feestdagen met behulp van Shopping-remarketinglijsten

In de maanden voor de feestdagen kopen mensen sneller en doelgerichter dan ooit. Ze besteden 7% minder tijd aan elke mobiele shoppingsessie1 .Toch doen diezelfde kopers volgens gegevens van Google Analytics 64% meer mobiele aankopen dan vorig jaar in de categorie detailhandel2.Dit seizoen staat in het teken van de doelgerichte, korte shoppingmomenten en shoppingmarathons zijn verleden tijd. We willen verkopers van deze cruciale momenten laten profiteren en zijn er daarom trots op dat we de remarketingmogelijkheden voor Shopping-advertenties (product listing ads, PLA’s) en advertenties met informatie over de winkelvoorraad (local inventory ads, LIA’s) hebben kunnen uitbreiden.

Optimaliseer uw Shopping-biedingen met remarketinglijsten


Met Shopping-remarketinglijsten kunt u nu uw Shopping-biedingen optimaliseren door weer contact te maken met waardevolle klanten wanneer deze op Google.com winkelen. Als klanten bijvoorbeeld winkelwagentjes open hebben laten staan op uw sites of loyale klanten weer op Google winkelen op hun desktop of mobiele apparaat, kunt u remarketinglijsten gebruiken om uw Shopping-biedingen aan te passen en opnieuw, tegen een rendabelere ROI, contact met ze te maken.
Onze eerste gebruikers boeken al grote successen met remarketinglijsten:
“Shopping-remarketinglijsten zijn enorm succesvol gebleken voor Magazines.com. We kunnen ons nu specifiek richten op klanten die tijdens eerdere bezoeken geen conversie hebben uitgevoerd, wat zorgt voor een 285% hoger conversiepercentage voor mobiel en desktop met 68% lagere CPA’s. Daarmee is het een van de effectiefste functies die we ooit hebben getest.”
Yuly Gonzalez, Sr. SEM Specialist, Rakuten Search
“Dankzij Shopping-remarketinglijsten is het conversiepercentage voor onze client Cruiser Customizing met 78% gestegen en de ROAS met 66%. We willen vanaf nu geen shoppingcampagnes zonder remarketinglijsten meer.”
– Jeremy Brown, Vice President of Marketing, Metric Theory

Gepost door Archana Kannan, Product Manager, Google Shopping

1 Interne gegevens van Google Analytics, september 2015
2 Interne gegevens van Google Analytics, september 2015

Lees het originele artikel

Leave a Reply