Genereer meer verkeer tijdens de feestdagen met klikaandeel in Google Shopping

Elk jaar doen steeds meer kopers online hun kerstinkopen. Dit geeft u de kans meer kopers naar uw online winkel te halen. Vandaag introduceren we klikaandeel, waarmee u beter kunt zien wanneer u verkeer misloopt. De nieuwe waarde klikaandeel geeft aan hoeveel procent van het totaalaantal mogelijke klikken uw advertenties daadwerkelijk genereren.
We laten u graag zien hoe u klikaandeel kunt gebruiken om productgroepen met potentie voor meer verkeer vast te stellen, zodat u weet of uw advertenties prominent genoeg worden weergegeven om het verkeer naar uw site tijdens de feestdagen te maximaliseren. Voeg eerst de klikaandeel-kolom toe op het tabblad Productgroepen. In dit voorbeeld ziet u dat ‘winter coats’ (winterjassen) een klikaandeel van 30% heeft. Dit betekent dat u maar 30 van de 100 mogelijke klikken kreeg voor uw advertentie voor winterjassen. Pas aan de hand hiervan uw bieding voor winterjassen aan om uw advertenties meer te laten opvallen. Controleer het klikaandeel regelmatig, met name voor uw populairste producten, om uw biedingen te optimaliseren.
Klikaandeel voor productgroepen
U kunt nog meer doen om de feestdagen tot een succes te maken. U wilt niet alleen meer verkeer genereren, maar ook uw campagnes zodanig afstemmen dat u nieuwe kopers bereikt en uw verkoop toeneemt. We hebben twee checklists voor de feestdagen gemaakt die u helpen uw campagnes te beheren, in de komende weken en het nieuwe jaar:
Neem deze lijstjes zorgvuldig door, zodat u uw campagnes kunt aanpassen aan de hand van uw klikaandeel en uw verkoop tijdens de feestdagen een boost kunt geven. Nog fijnere feestdagen gewenst!

Geplaatst door Dimitris Meretakis, Product Manager, Google Shopping

Lees het originele artikel

One thought on “Genereer meer verkeer tijdens de feestdagen met klikaandeel in Google Shopping

  1. I’m impressed, I must say. Definitely rarely do I experience a website that’s equally educative and entertaining,
    and I want to let you know, you’ve struck the nail
    to the head.

Leave a Reply