Nieuwe interactieve advertenties stimuleren app-installaties

Ontwikkelaars zijn doorlopend op zoek naar nieuwe manieren om gebruikers voor hun apps te werven. Maar omdat de aandachtspanne van mensen op mobiel zowel korter als intentiegerichter wordt, is het lastig om betrokken gebruikers voor uw app te vinden en deze na de installatie te behouden. We ontdekten zelfs dat één op de vier geïnstalleerde apps nooit wordt gebruikt. We willen ontwikkelaars advertentietools bieden die gebruikers aanspreken en een app van zijn beste kant laten zien. We hebben kort geleden het ontwerp aangepast van een van onze indelingen voor in-app-advertenties. We blijven daarnaast bezig met het ontwikkelen van aantrekkelijke advertentiefunctionaliteit in apps. Daarom voegen we vandaag twee nieuwe, aansprekende advertentie-indelingen toe aan ons groeiende aanbod van creatieve advertentie-oplossingen voor app-installaties.
Speel een game binnen een advertentie met uitprobeeradvertenties
Uitprobeeradvertenties (trial run ads) zijn een advertentie-indeling waarin een gebruiker maximaal 60 seconden een game kan spelen door content vanuit de app te streamen voordat hij deze downloadt. Deze interactieve demo vergroot de kans dat een installatie afkomstig is van iemand die het echt leuk vindt om deze game te spelen. Gebruikers kunnen de game even uitproberen voordat ze het downloadproces doorlopen, en de app-ontwikkelaar trekt relevantere gebruikers aan die voor deze game hebben gekozen op basis van hun ervaringen in de app.
Uitprobeeradvertenties bieden het volgende:
        Bijzonder interactieve en aansprekende advertenties, speciaal voor games.
        Gamers krijgen de mogelijkheid een game uit te proberen voordat ze deze downloaden.
        Meer relevante advertentieklikken, app-downloads en gebruikers die de app echt interessant vinden.
 
De uitprobeeradvertentie van Cookie Jam

Laat uw creativiteit volledig de vrije loop met aangepaste mobiele advertenties
We lanceren ook een bètatest voor interactieve interstitial-advertenties. Dit zijn HTML5-advertenties met een volledig aangepaste gebruikerservaring die is toegespitst op de specifieke app van de adverteerder. Hiermee hebben adverteerders de creatieve vrijheid om HTML5 te gebruiken in plaats van standaardsjablonen en kunnen ze gegevens dynamisch ophalen. Het potentieel voor diversiteit is groot bij deze indeling, die natuurlijk ook voor andere typen apps kan worden gebruikt. Interactieve interstitials bieden echt een belevenis op maat die de waardepropositie van uw app kan aantonen in combinatie met de functionaliteit die u wilt uitlichten, en dat alles in lijn met uw eigen brandingstrategie. Dit is vooral waardevol voor adverteerders die meer gebruikersinteractie willen van mensen die hun app installeren.
Interactieve interstitials bieden de volgende functionaliteit:
        Een prachtig en flexibel canvas waarop de adverteerder zijn volledige creativiteit kan tonen.
        Unieke test- en optimalisatiemogelijkheden.
        De mogelijkheid om de gebruiker nog vóór het downloaden wat van de app-functionaliteit te laten proberen.
        Unieke mogelijkheden voor het opbouwen van uw merk.
Marketeers maken al gebruik van de mogelijkheden die deze aansprekende advertenties bieden om meer app-installaties te genereren. Zalora heeft een advertentie gemaakt waarbij gebruikers kunnen swipen om een speciale promotie te ontdekken.

In de interactieve interstitial van Zalora kunnen gebruikers swipen om een speciale promotie te ontdekken.
De aanpassing kan zo groot of klein zijn als u wilt, van het aanpassen van standaardsjablonen tot het ontwikkelen van volledig aangepast advertentiemateriaal. Marketeers kunnen ook hun live app-content gebruiken om boeiende, realtime advertentie-indelingen te maken. Met meer controle over de opmaak en interactie kunt u A/B-tests instellen voor advertentiemateriaal en verschillende call-to-actions proberen om meer conversies te genereren. In plaats van gebruikers over uw app te vertellen, kunt u hen een gebruikservaring bieden die uniek is voor uw app, zodat ze er daarna bewust voor kiezen uw app te gebruiken.
Adverteerders kunnen interactieve interstitials gebruiken om hun nieuwste productaanbod te presenteren via galerijen, elementen van hun eigen branding te benadrukken en om de waarde van hun app beter aan te tonen voordat iemand deze installeert.
Zalora toont in zijn interactieve interstitial-advertentie
een productgalerij waar gebruikers doorheen kunnen vegen.
We weten dat mobiele functionaliteit speciaal moet worden ontwikkeld voor mobiel, en dat geldt voor advertenties ook. We zijn doorlopend op zoek naar nieuwe en betere manieren om onze interactieve indelingen voor mobiel uit te breiden.
Uitprobeeradvertenties en interactieve interstitials bevinden zich momenteel in de bètafase en zijn beschikbaar voor een beperkte groep adverteerders. Neem contact op met uw accountmanager als u wilt meedoen aan de bètatests. 

Geplaatst door Sissie Hsiao, Director of Product, Display en Pasha Nahass, Product Manager, Display

Lees het originele artikel

Leave a Reply