Marcel Roelants (BitPay): “Een PayPal voor bitcoin, alleen dan sneller en goedkoper”

BitPay is gestart in 2011 met een simpel doel: zorgen dat betalingen met bitcoins makkelijk kunnen worden geaccepteerd binnen online verkoopkanalen. Momenteel is BitPay de grootste verwerker van bitcoinbetalingen wereldwijd en zijn meer dan 70.000 (53 procent van de totale markt) online winkels aangesloten. Bekende klanten zijn bijvoorbeeld Thuisbezorgd.nl en Fonq.nl in Nederland, maar daarnaast ook wereldspelers als Microsoft en gaming marktplaats G2A.

Je zou BitPay kunnen omschrijven als een PayPal voor Bitcoin. “Alleen dan sneller en goedkoper”, aldus Marcel Roelants, sinds april 2015 general manager in Europa. Wat de voordelen zijn van bitcoin binnen de e-commerce? “We dachten dat het vooral functionele voordelen zou opleveren, nu blijkt dat onze klanten na hun bitcoin-integratie opeens nieuwe doelgroepen bereiken. En uiteindelijk zit de meeste potentie misschien niet eens aan de consumentenkant, maar juist in het B2B-domein”. Lees meer over: Marcel Roelants (BitPay): “Een PayPal voor bitcoin, alleen dan sneller en goedkoper”.

Lees het originele artikel op Marketingfacts.nl

Leave a Reply