Mobile first is een loze kreet

Okee, de titel klinkt misschien nogal gewaagd, want mobile commerce is natuurlijk booming. Veel marketeers roepen voor mijn gevoel daarom heel hard dat ze alles ‘mobile first’ willen maken, maar eigenlijk durven ze dat helemaal niet. Want in de praktijk weten consumenten apps of mobiele sites wel te vinden voor informatie, maar de uiteindelijke aankoop doen ze toch vaak via de desktop. Hier zijn natuurlijk tal van verklaringen voor te geven, zoals een gebrek aan gemakkelijke betaaloplossing, geen responsive site, het type product, enzovoorts. Maar zolang we nog niet uitgaan van wat de consument op een smartphone of tablet wilt kopen en hoe je dit het beste kunt bieden, is mobile enkel nog een extra kanaal en komt het niet op de eerste plaats. Lees meer over: Mobile first is een loze kreet.

Lees het originele artikel op Marketingfacts.nl

Leave a Reply