Uw doelgroep bereiken met display- en videoadvertenties van Google

Mensen wisselen door de dag heen voortdurend van apparaat. Ze lezen het nieuws op hun smartphone, kijken filmpjes op hun tablet en zoeken informatie over een strandvakantie op hun laptop. Hierdoor ontstaat een uitdaging voor marketeers: hoe bereikt u de juiste persoon op het juiste moment? Met de doelgroepoplossingen van Google kunnen marketeers mensen bereiken aan de hand van de onderwerpen die ze interessant vinden, met behulp van informatie van miljoenen websites en apps in het Google Display Netwerk en miljarden videoweergaven per dag op YouTube. Of uw bedrijf nu zijn merkbekendheid wil vergroten of meer verkopen wil genereren, wij kunnen u helpen een relevante boodschap af te leveren bij mensen in elk stadium van het aankoopproces. Met display- en videoadvertenties van Google bereikt u als volgt de juiste doelgroep:
       Demografie: bereik klanten in de gewenste demografische categorieën, bijvoorbeeld op basis van leeftijd, geslacht of ouderlijke status. Voorbeeld: een merk met een aanbieding voor schooltassen kan hiermee moeders van 25 tot 34 jaar bereiken.
       Affiniteitsdoelgroepen: stimuleer merkbekendheid en -betrokkenheid door mensen te bereiken met interesses die relevant zijn voor uw merk. Voorbeeld: een sportkledingmerk kan hiermee natuurliefhebbers bereiken om het nieuwe assortiment wandelkleding te promoten.
       Aangepaste affiniteitsdoelgroepen: vergroot de aandacht voor uw merk met een doelgroep die precies bij uw bedrijf past. Voorbeeld: een bedrijf dat een voetbalvideogame maakt, kan hiermee fans van specifieke voetbalclubs bereiken.
       In-market-doelgroepen: genereer hoogwaardig verkeer naar uw website door klanten te bereiken die actief op zoek zijn en van plan zijn een aankoop te doen. Voorbeeld: een fabrikant van elektronicaproducten kan hiermee klanten bereiken die actief op zoek zijn naar camera’s.
Met behulp van deze doelgroepoplossingen voeren AdWords-adverteerders over de hele wereld honderdduizenden campagnes per maand uit. Ford New Zealand, een van deze adverteerders, heeft de doelgroepen van Google gebruikt om meer autokopers naar zijn website te halen. Ford wilde autoliefhebbers bereiken en de merkbekendheid van zijn auto’s vergroten. Hiervoor gebruikte het bedrijf affiniteitsdoelgroepen. Daarnaast wilde de autofabrikant mensen bereiken die overwegen een nieuwe auto aan te schaffen en hier actief naar op zoek zijn. Hiervoor gebruikte het bedrijf in-market-doelgroepen. Met het gebruik van deze oplossingen en dynamische remarketing realiseerde Ford een toename van 60% in het aantal sitebezoekers en een verdrievoudiging van de tijd die bezoekers op de site doorbrengen.
nl_AdWords_595895_E02139276+Ford+New+Zealand+Infographic+Feb16_v03.png
“Met de doelgroepen van Google bereiken we klanten in elk stadium van het aankoopproces. Hierdoor hebben we meer hoogwaardige klanten naar onze website weten te halen en het aantal leads verhoogd”, vertelt Cameron Thomas, algemeen marketingmanager bij Ford New Zealand. Lees hier meer.
Marketeers bereiken dergelijke resultaten dankzij drie unieke eigenschappen van Google:
1.  Uitgebreide informatie over klanten op basis van veel contactpunten
De doelgroepen van Google worden samengesteld aan de hand van gegevens van miljoenen websites en apps, waaronder services zoals YouTube, waarmee meer dan een miljard gebruikers worden bereikt. Dit biedt ons veel verschillende contexten (gebruikers lezen hotelbeoordelingen, bekijken huizen in een vastgoed-app, spelen video’s over auto’s af, enz.) om meer inzicht te krijgen in de interesses van mensen. Gebruikers hebben zelf de controle over wat ze zien, zodat er vooral advertenties worden weergegeven die nuttig en relevant voor hen zijn.
2. De mogelijkheid om onderscheid te maken tussen interesse en aankoopintentie
De miljoenen websites en apps in het Google Display Netwerk worden geclassificeerd met behulp van machinaal leren, waarbij we onderscheid maken tussen ‘interessegerelateerde’ en ‘intentiegerelateerde’ websites en apps. Hierdoor kunt u in het juiste stadium van het aankoopproces contact leggen met klanten, op basis van het soort websites en apps dat ze gebruiken. Als u bijvoorbeeld de merkbekendheid van uw elektronica wilt vergroten, is het wellicht een goed idee om u te richten op mensen die elektronicablogs lezen en video’s over elektronica bekijken, zodat u kunt inspelen op hun interesse voor gadgets. Wilt u meer verkopen genereren, dan is het mogelijk een goede zet om mensen te benaderen die op prijsvergelijkingswebsites naar HD-televisies zoeken.
3. Realtime gegevens die altijd actueel zijn
AdWords updatet doelgroepen in realtime. Telkens wanneer een advertentie wordt weergegeven, wordt er nieuwe informatie toegevoegd en informatie die niet meer representatief is voor de huidige interesses van de betreffende gebruikers, verwijderd. Dit is belangrijk voor de prestaties van uw advertenties. Iemand die vandaag een vliegticket wil boeken, heeft dit morgen misschien niet meer nodig. En iemand die ‘s winters graag tijd doorbrengt in de keuken, wil in het voorjaar misschien juist het liefst naar buiten.
Omdat we zo veel mogelijk marketeers willen helpen om hun doelgroepen te bereiken, hebben we deze oplossingen ook wereldwijd beschikbaar gesteld op YouTube en DoubleClick. Of u nu uw merkbekendheid wilt vergroten of meer verkopen wilt genereren, met de doelgroepen van Google bereikt u via miljoenen websites en apps de juiste mensen op het juiste moment.

Geplaatst door Jon Krafcik en Max Maxwell, Product Managers, AdWords

Lees het originele artikel

Leave a Reply