Een nieuw AdWords-ontwerp voor marketing in een mobiel-georiënteerde wereld

Sinds AdWords vijftien jaar geleden werd geïntroduceerd, is de manier waarop we naar informatie zoeken en wanneer we dat doen fundamenteel veranderd. Tegenwoordig gebruiken we dagelijks meerdere apparaten en zijn video’s, websites en apps populairder dan ooit. Momenteel worden er wereldwijd meer Google-zoekopdrachten gestart op smartphones dan op computers.
Voorspelbare websessies zijn vervangen door talrijke korte erupties van digitale activiteit, die de hele dag door en voornamelijk op mobiele apparaten plaatsvinden. Tijdens deze micromomenten willen consumenten advertenties zien die nuttig en relevant zijn: informatie over een product, een routebeschrijving naar de dichtstbijzijnde winkel, een telefoonnummer dat ze kunnen bellen of aanvullende gegevens over het bedrijf waarin ze zijn geïnteresseerd.
Dankzij de innovaties in AdWords die dit mogelijk maken, bereiken veel bedrijven hun klanten op een betere en slimmere manier. Wat ooit begon als een tool waarmee adverteerders tekstadvertenties bij zoekresultaten konden plaatsen, is nu veel meer dan dat. Als gevolg hiervan is de dagelijkse praktijk van marketeers complexer geworden. Adverteerders kunnen tegenwoordig bijvoorbeeld via AdWords beeld- en videoadvertenties weergeven op YouTube en elders op het web. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.
Door deze toename in complexiteit ontstond de noodzaak AdWords een grondige make-over te geven. Vorig jaar hebben onze productteams dan ook uitgebreid nagedacht over hoe we ervoor konden zorgen dat AdWords de komende vijftien jaar net zo relevant zal zijn als de afgelopen vijftien jaar. We moesten dit zien te bewerkstelligen op een manier die voor alle adverteerders overal ter wereld goed werkt, ongeacht hoe groot ze zijn en welk doel ze hebben. Zo moeten ze even gemakkelijk een Shopping-campagne kunnen maken als duizenden tekstadvertenties updaten.
Dus hebben we met velen van u gepraat, met grote en kleine adverteerders, met gevorderde gebruikers en beginners, om te horen wat we goed en wat we niet goed doen. De opmerkingen die we ontvingen en de inzichten die we verkregen, waren verhelderend. Uiteindelijk hebben deze geresulteerd in gebruikersonderzoeken, productverfijning en deze belangrijke mijlpaal.
Ik ben dan ook heel blij dat ik u vandaag alvast wat meer kan vertellen over de mogelijkheden van het nieuwe AdWords en de drie belangrijkste onderdelen van het platform waar we ons het meest op richten. Alle veranderingen zijn gebaseerd op de feedback die we van u hebben gekregen.
Bij AdWords staat niet ons product maar uw bedrijf centraal. Het hele platform moet bijdragen aan de ontwikkeling van uw bedrijf. We willen het supergemakkelijk voor u maken om op basis van uw unieke marketingdoelen campagnes uit te voeren en te optimaliseren, van de manier waarop u de doelen voor uw bedrijf formuleert tot de manier waarop u uw advertenties bijhoudt en beheert.
U wilt de gegevens die belangrijk voor u zijn, binnen handbereik hebben. We willen u helpen inzicht te krijgen in het gedrag van gebruikers en dit te visualiseren op meer actiegerichte manieren. Zo krijgt u uiteenlopende informatie: van de campagnes die de meeste winst genereren tot het percentage verkeer dat afkomstig is van mobiele apparaten. Doordat u de gegevens ziet die het relevantst zijn voor uw bedrijfsdoelen, heeft u meer tijd over om campagnes te optimaliseren en mogelijkheden te identificeren.
Wat u uiteindelijk nodig heeft, zijn eenvoudige en tegelijkertijd effectieve tools waarmee u meer kunt doen in minder tijd. Straks kunt u uw belangrijkste taken, zoals advertentie-extensies beheren en rapporten samenstellen, allemaal op één locatie uitvoeren. Met minder afleidende elementen en meer intuïtieve workflows kunt u snel de wijzigingen aanbrengen die nodig zijn om uw bedrijf op een hoger plan te tillen.
Maar wat het meest opvalt aan het nieuwe AdWords is wel het uiterlijk. De nieuwe vormgeving is ontworpen op basis van Material Design, de designfilosofie die de basis vormt van populaire Google-apps zoals Maps, Zoeken en Gmail. Hoewel AdWords er straks anders uitziet, heeft dit geen gevolgen voor uw campagnes: deze worden op dezelfde manier uitgevoerd zoals nu het geval is, zonder dat ze hoeven te worden geüpgraded of gemigreerd.
We zullen in 2016 en ook in 2017 blijven werken aan het nieuwe AdWords en adverteerders uitnodigen om de interface te proberen en feedback te geven. Uitnodigingen worden verstuurd op basis van een aantal factoren, wat betekent dat niet alle adverteerders de nieuwe interface meteen zullen kunnen uitproberen.
We willen dit project graag samen met u tot een goed einde brengen, zodat u de tools krijgt die nodig zijn om een betekenisvolle en relevante relatie met consumenten op te bouwen.

Geplaatst door: Jerry Dischler, Vice President Product Management, AdWords

Lees het originele artikel

Leave a Reply