Bonativo stopt er vanaf vandaag mee

Dit keer minder positief nieuws uit het Rocket Internet-kamp. Bonativo, een online foodhub van lokale marktproducten, heeft vanaf vandaag het bestaansrecht verloren.

Anderhalf jaar geleden opende Bonativo met veel vuurwerk haar virtuele marktdeuren in Berlijn. Het zou hét online vers-platform moeten worden dat het marktgevoel bij je thuis bracht.
Alleen het ging al snel mis, net na de opening van de Amsterdamse vestiging van Bonativo kwam het nieuws dat het in Londen al niet gelukt was. Door het complexe model dat Bonativo gebruikt, kon het niet op boksen tegen de grote Engelse supermarkten, die al jarenlange ervaring hebben met het thuisbezorgen van versproducten.

17 maanden na de oprichting van Bonativo blijkt nu dat het thuisbezorgen van het marktgevoel ook in Nederland en Duitsland een te grote uitdaging is en zet Rocket Internet een punt achter Bonativo.

Gat in de markt

In Duitsland ziet Foodassembly nog wel heil in de verkoop van lokale marktproducten en neemt Bonativos netwerk maar al te graag over. Foodassembly werkt wel met een ander model, de klant bestelt de verse producten online en haalt deze op bij een trefpunt in de buurt waar de lokale producenten beschikbaar zijn om te vertellen over hun producten.

Lees het originele artikel van Fingerspitzengefühl

Leave a Reply