Europese B2C e-commerce markt bereikt recordhoogte

We zijn bijna op de helft van het jaar en Ecommerce Europa deelt al mee dat dit jaar de totale omvang van de Europese e-commerce markt voor het eerst over 500 miljard euro heen gaat.

456

De groeipercentages van de drie grootste Europese e-commerce markten, die zich vooral in West-Europa bevinden (Duitsland, Verenigd-Koninkrijk en Frankrijk) zitten al jaren dik in de dubbele cijfers. Het plafond van deze drijvende krachten in de Europese e-commerce markt is nog lang niet bereikt, zo meldt Ecommerce Europa.

De dubbelcijferige groei van circa 12% zal volgens de deskundigen van A.T. Kearney de komende jaren aanhouden. Dit komt doordat de vraag van de consument om altijd online te kunnen shoppen steeds beter wordt beantwoord door de e-commerce ondernemers. Er wordt namelijk steeds handiger ingespeeld op het grotere gebruik van smartphones en tablets. De e-commerce ondernemers zorgen hiermee dat de fysieke verkoop van producten verder afneemt.

654

In de top 10 grootste B2C e-commerce markten van Europa zien we het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland op grote afstand van de rest van Europa. Zij vormen respectievelijk met China en de VS de 5 grootste e-commerce markten ter wereld. Maar ook Nederland doet het niet verkeerd met € 16.1 miljard en kan het zich meten met landen als Spanje en Italië.

Lees het originele artikel van Fingerspitzengefühl

Leave a Comment