Zalando gaat met adidas gratis same-day-delivery aanbieden in Berlijn

Vorige week schreven we nog over de same-day-delivery standaard in Berlijn maar Zalando innoveert vrolijk door. De webwinkel gaat namelijk, in Berlijn, de samenwerking aan met adidas om gratis same-day-delivery aan te bieden aan Zalando’s klanten die adidas-producten kopen.

De samenwerking ziet er als volgt uit: als een consument op Zalando een product van adidas bestelt, wordt deze niet vanuit een Zalando-distributiecentrum geleverd maar komt hij uit de adidas-store aan de Tauentzienstraße.

Voordelen

Het grote voordeel van deze manier van bezorgen, is dat de klanten een actueel aanbod te zien krijgen en dat de fysieke winkels niet meer met een overschot aan producten blijven zitten en zo dus goed overzicht houden van de inventaris.

Een actueel beeld hebben van de voorraad van de fysieke winkels zorgt er ook voor dat een online consument nooit meer de webshop hoeft te verlaten wanneer het product niet meer beschikbaar is in het distributiecentrum. Hij kan nu immers het product geleverd krijgen vanuit de fysieke winkel. Het samenbrengen van online en offline kanalen zorgt voor een betere efficiëntie en zal volgens Zalando’s CEO David Schneider meer gaan gebeuren in de toekomst.

Zipcart

Om in aanmerking te komen voor same-day-delivery moet je Zalando’s Zipcart-app gebruiken. In deze app is het mogelijk om te zien welk lokaal aanbod er beschikbaar is. Zo kan de Berlijner nog voor 3 uur s’ middags zijn adidas-voetbalshirtje van het Duitse nationaal elftal bestellen en hem al ’s avonds aan hebben tijdens de wedstrijd.

Zalando is van plan om nog meer samenwerkingen aan te gaan om zo Amazon een stap voor te blijven in de strijd om same-day-delivery.

Lees het originele artikel van Fingerspitzengefühl

One thought on “Zalando gaat met adidas gratis same-day-delivery aanbieden in Berlijn

  1. You could certainly see your enthusiasm within the work
    you write. The arena hopes for even more passionate writers such
    as you who aren’t afraid to say how they believe. Always go after your heart.

Leave a Reply