Delivery Hero maakt zich klaar voor beursgang

Eten-besteldienst Delivery Hero heeft aangegeven volgend jaar wellicht werk te willen maken van een beursgang.

“We hebben geen haast. Zou het volgend jaar kunnen gebeuren? Waarschijnlijk wel. Maar uiteindelijk hangt het er vooral van af of het past bij onze lange termijn visie,” aldus CEO Niklas Östberg tegen Welt am Sonntag.

Delivery Hero wordt gezien als de grootste kanshebber van het Rocket Internet-portfolio dat de beurs op zal gaan. Rocket Internet is grootaandeelhouder van Delivery Hero met een belang van 37 procent.

De eten-besteldienst werd in 2011 opgericht en heeft in zijn netwerk meer dan 300.000 restaurants in 33 landen. Vorig jaar ontving de startup een flinke investering van twee niet nader genoemde Amerikaanse investeerders. De waarde van Delivery Hero werd vervolgens geschat op 2,8 miljard euro.

Lees het originele artikel van Fingerspitzengefühl

Leave a Reply