Scooter deeldienst in opkomst in Berlijn

Scooter deeldiensten lijken de next big thing te worden in Berlijn. Na eMio is nu COUP gelanceerd, een samenwerking van Gogoro en Bosch.

COUP stelt in Berlijnse wijken Mitte, Prenzlauer Berg, Friedrichshain en Kreuzberg 200 scooters van Gogoro ter beschikking. Via de app kunnen deze worden gehuurd. Als gebruiker kan je in de app zien waar de scooters geparkeerd staan, kan je er vervolgens één reserveren en ‘m na je trip weer op een willekeurige plek in de stad achterlaten.

Enkele jaren geleden waren het nog auto deeldiensten die langzaam het straatbeeld van Berlijn overnamen en tegenwoordig zijn auto’s van DriveNow en Car2Go niet meer weg te denken uit de stad. Nu begint de opkomst van scooter sharing services. Startup eMio startte vorig jaar met het idee om elektrische scooters te verspreiden over de stad en er zijn ondertussen 150 rode scooters beschikbaar.

COUP maakt gebruik van de elektrische scooters van Gogoro. “Gogoro werkt samen met Bosch voor de COUP sharing service omdat we geloven dat de mobiliteit in grote steden verbeterd kan en zal worden,” aldus Horace Luke, co-founder en CEO van Gogoro.

Lees het originele artikel van Fingerspitzengefühl

Leave a Comment