ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 38

Waarom valt 68% van de bezoekers uit in de checkout, hoe start je met Instagram advertising, en wat zijn de laatste e-mailmarketing trends? Dit en meer lees je in de ecWeekend van week 38:

Waarom 68% van de bezoekers uitvalt in de checkout

Bezoekers haken om allerlei redenen af tijdens het aankoopproces. Het grootste deel van de afhakers vertrekt doordat ze onverwachte kosten te zien krijgen. Ook als ze een account moeten aanmaken of de checkout te lang en ingewikkeld wordt, haken mensen al snel af. Deze zaken zijn soms lastig aan te passen. Maar geen nood! Met alleen aanpassingen aan het checkout design kan je conversie met 35% toenemen. Hoe? Baymard legt er alles over uit in de nieuwste versie van hun checkout usability studie!
abandoned-shopping-cart

Een 9 stappenplan om te starten met Instagram advertising

Met ruim 500 miljoen maandelijkse actieve gebruikers biedt Instagram legio mogelijkheden voor online marketeers om de doelgroep gericht te bereiken. Maar hoe target je het juiste publiek, gebruik je overtuigende advertentiecopy, maak je gebruik van aantrekkelijke visuals en meet je de ROI van je advertentiecampagnes op Instagram? Dit én meer in dit waardevolle negen stappenplan op Hubspot.

Hoe ver is jouw bedrijf met marketing automation?

Hoe kun je als groter bedrijf met duizenden (online) klanten een persoonlijke ervaring bieden aan je klanten? Het antwoord is: marketing automation. Door middel van het digitaliseren van marketingprocessen kan beter ingespeeld worden op het creëren van een persoonlijke user experience. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Onderstaand artikel van Emerce gaat verder in op de verschillende fases die bedrijven ondergaan tijdens het implementeren van marketing automation.

De laatste e-mailmarketing trends

trend-mailE-mail wordt gelezen op vele verschillende devices en er bestaat een breed aanbod aan e-mailclients. Bestaande veranderen en er komen nieuwe bij. Wat zijn de laatste ontwikkelingen voor Outlook 2016? Moet je rekening houden met de Apple Watch? Wat is het effect van peek & pop interacties op mijn open-rates? Op dit soort vragen geeft het “State of Email Report” antwoorden. Erg nuttig artikel van Litmus om door te nemen.

4 vragen die jouw content moeten beantwoorden binnen 15 seconden

15-secondenHet duurt maximaal 15 seconden voordat iemand heeft besloten of jouw content waardevol genoeg is of niet. Wordt de lezer niet overtuigd binnen deze 15 seconden dan zal je content niet of nauwelijks geconsumeerd worden. ongeacht of je artikel, blog, video of ander soort content super waardevol is voor je bezoeker. Wordt hij niet snel genoeg overtuigd, dan klikt hij weg. Overtuig daarom je bezoeker zo snel mogelijk, aan de hand van deze vier vragen op Top Rank Blog.

CMS’en, van gesloten website naar open API’s

cms-api Een website is gebouwd op het onderliggende CMS/framework. De trend gaat echter steeds meer richting API’s waarbij CMS en website onafhankelijk van elkaar zijn. Ook bij De Nieuwe Zaak zijn we de volgende stappen aan het onderzoeken om techniek, front-end en marketing goed samen te laten werken. Het Contentful CMS pakt het rigoureus aan en biedt alleen maar API’s. Voor De Nieuwe Zaak en haar klanten geen ideaal maar wel interessant gedachtegoed! Lees er meer over op Emerce.

Wat vind jij van de ecWeekend?

  

Goed weekend!

Het bericht ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 38 verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.

Lees het originele bericht op www.denieuwezaak.nl

Leave a Comment