Fingertip – Amazon met afstand de nummer 1 webshop in Duitsland

Met een omzet van 7,8 miljard euro in 2015, spant Amazon de kroon als meest succesvolle Duitse webshop. Op de tweede plaats, ver onder Amazon, maar met nog steeds een bewonderenswaardige omzet, volgt Otto met 2,3 miljard euro. Hierna volgt Zalando, die in 2015 goed is voor een omzet van 1 miljard euro. Dit is de helft meer dan in Nederland, waar het bedrijf in 2015 een omzet van 510 miljoen euro draait. Vanaf daar worden de verschillen kleiner: Notebooksbilliger, een Duitse elektronicawinkel, telt in dat jaar een omzet van iets meer dan zeshonderd miljoen en komt daarmee op de vierde plaats. Toch, ter vergelijking: Coolblue, staat in Nederland in 2015 op de vierde plaats met 377 miljoen euro omzet.
Na Notebooksbilliger staat Cyberport op de vijfde plaats met een omzet van 491 miljoen euro.

Het is opvallend dat Amazon in Nederland op de vijfde plaats eindigt, nog boven H&M (plaats 8), terwijl de Nederlandse webshop alleen maar boeken en e-books verkoopt. Amazon is in Nederland in 2015 goed voor een omzet van 320 miljoen euro.

fingertip 5

Lees het originele artikel van Fingerspitzengefühl

Leave a Comment