Airbnb-concurrenten Wimdu en 9Flats fuseren

De Duitse Ainbnb-concurrenten Wimdu en 9Flats gaan fuseren. Volgens 9Flats-directeur Roman Bach, vormen de bedrijven samen “een van de sterkste bedrijven wat betreft de verhuur van accommodaties op het internet”.

De twee zullen door de fusie hun aanbod verdubbelen. Daarmee bieden ze zo’n 500 duizend accommodaties aan, een vierde van wat concurrent Airbnb aanbiedt. Volgens Bach zullen de twee bedrijven tot een reisomzet van 100 miljoen euro komen. Het gezamenlijke hoofdkantoor van de ondernemingen wordt in Singapore gevestigd, waar 9Flats onlangs al naartoe verhuisd is. Beide merken blijven (voorlopig) nog apart bestaan.

Zowel Wimdu als 9Flats zijn de afgelopen tijd door moeilijke periodes gegaan. Zo heeft het door Rocket Internet opgerichte, en voor negen miljoen euro gefinancierde Wimdu tot dusver nog niet kunnen voldoen aan de hoge ambities. In augustus heeft het bedrijf zestig werknemers moeten laten gaan. 9Flats heeft onlangs een lading aan klachten binnengekregen van boze huiseigenaren. Ze zouden geen betalingen hebben ontvangen van gasten. Volgens Bach komt dit verhoogde aantal klachten en technische problemen door de verhuizing naar Singapore.

Moeilijkheden in de vakantiewoningenbranche

Door de enorme populariteit van de Amerikaanse dienst Airbnb, hebben kleinere ondernemingen het hard te verduren. Zo heeft het Duitse bedrijf Gloveler onlangs faillissement aangevraagd en is het dit jaar in Berlijn verboden een complete woning te verhuren als vakantiebestemming. Het is in de stad alleen nog toegestaan een kamer te verhuren. Ook in Amsterdam stuit de vakantieverhuur van appartementen steeds meer mensen tegen de borst.

Lees het originele artikel van Fingerspitzengefühl

Leave a Comment