ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 42

Deze week praten we je bij over het versturen van waardevolle mails, de veranderingen binnen Google Analytics en optimalisaties in het wachtwoordproces! Dit en meer lees je in de ecWeekend van week 42:

6 Tips om mails te versturen die klanten waarderen

Segmentatie en personalisatie is één van de manieren om ervoor te zorgen dat jouw mail in de picture komt. Begin daarbij met basis segmentaties en breid dit uit met de data die je verzameld. Daarnaast kun je gerichter communiceren door gebruik te maken van triggers. Dit stelt je in staat om op het juiste moment automatisch content naar jouw klanten mailen. Denk aan een inschrjving van een nieuwsbrief of een andere behaalde (sub)conversie. Lees op Unbounce alle andere mogelijke punten om ervoor te zorgen dat jouw e-mail beter gewaardeerd wordt.

template_mobile_topvisual2

Veranderingen binnen Google Analytics

Google gaat de komende paar maanden een versimpeling doorvoeren in de interface van Google Analytics. Dit doen ze door te focussen op de belangrijkste en meest gebruikte functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan versimpelde navigatie, customisatie en het gemakkelijker switchen binnen verschillende dataweergaven. De komende paar maanden komen er nog meer veranderingen aan. Deze Google Analytics blog geeft inzicht in de veranderingen die het eerst gaan plaatsvinden.

Content marketing; drie voorwaarden, 11 voorbeelden

Iedereen kent het, vrijwel elk bedrijf wil het, en het liefst natuurlijk zo makkelijk en snel mogelijk. Content marketing is hot en veel bedrijven willen er ‘iets’ mee. We kennen de voorbeelden, maar ken je ook de voorwaarden? De drie randvoorwaarden lees je op Frankwatching (en ook nog eens 11 bekende en minder bekende voorbeelden).

Wekelijks sparren met internationale PPC collega’s? Volg PPC Chat!

Sparren met internationale Pay Per Click professionals? Er worden diverse onderwerpen besproken zoals landingspagina’s, campagne structuur en bijvoorbeeld opgedane ervaringen. Volg het elke woensdagmiddag op Twitter of lees het terug op ppcchat.co!

Vereenvoudig het wachtwoordbeleid voor je bezoekers

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60% van de consumenten hetzelfde wachtwoord gebruikt op meerdere websites. Echt veilig is dit niet. Help je bezoekers eenvoudiger wachtwoorden aan te maken door bijvoorbeeld requirements te beperken en zichtbaar te maken, de letters te tonen bij ingeven (ipv alleen sterretjes), een sterkte-indicator te tonen en bijvoorbeeld te experimenten met een zin als password… Als identificatie zijn biometrische tools sterk in opkomst, evenals via social/third party authetificaties. Lees in dit artikel van ConversionXL meer tips en trics!

De volgende stap in ‘Serverless Architecture’

serverless-architectureServerless Architecture geeft je de mogelijkheid om direct rekencapaciteit tot je beschikking te hebben op de momenten dat het nodig is. Dit zonder de overhead (en wachttijd) van virtualisatie en operating systemen. De toepassingen kunnen we inmiddels al wel verzinnen maar er ontbreekt nog een bepaalde volwassenheid. Bijvoorbeeld vanuit beheersperspectief. Het “Serverless Framework” geeft enkele handvatten voor een betere beheersbaarheid.

Wat vind jij van de ecWeekend?

  

Goed weekend!

Het bericht ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 42 verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.

Lees het originele bericht op www.denieuwezaak.nl

Leave a Comment