Fingertip – Levering grootste probleem online levensmiddelenbranche

Het grootste probleem voor de online levensmiddelenbranche lijkt het leveren van verse, gekoelde goederen te zijn. Enerzijds verwacht de consument lage leveringskosten, anderzijds moet een snelle, betrouwbare levering gewaarborgd worden.

Volgens onderzoek van adviesbureau Oliver Wyman kunnen online spelers in deze branche tussen zes en acht miljoen euro per jaar verdienen. Toch speelt voeding nog maar een zeer kleine rol in de online aankopen van de Duitse consument. Van de 54 miljoen online shoppers, kopen zo’n 4,6 miljoen mensen hun levensmiddelen online.

Het belang van een snelle levertijd in deze sector laat zich zien in het onderzoek dat Statista in samenwerking met TrendOne uitvoerde onder 4700 consumenten. 27% van de ondervraagden gaf namelijk aan door te lange levertijd geen levensmiddelen online te bestellen.

Ook Amazon wil zich in de levensmiddelensector gaan mengen. Onder de naam Amazon Fresh zal het voor de consument binnenkort mogelijk worden naast een nieuwe tablet, ook z’n groenten en fruit op de website te bestellen.

Fingertip

The post Fingertip – Levering grootste probleem online levensmiddelenbranche appeared first on Fingerspitzengefühl.

Lees het originele artikel van Fingerspitzengefühl

Leave a Comment