Omzetstijging, maar winst verlies voor Zalando buiten DACH

Hoewel de omzet van Zalando het afgelopen kwartaal met 17,1% steeg naar € 835 miljoen, maakt het bedrijf buiten de DACH-regio nog steeds verlies. De winstmarge van het bedrijf kwam neer op 2,3%, € 19,5 miljoen. Zalando verwacht dat over het volledige jaar, de positieve marge zal neerkomen op zo’n 5 à 6%.

In de DACH-regio groeide de omzet met 9,7% naar € 407,1 miljoen. In de landen buiten deze Duitstalige regio lag de omzetgroei aanzienlijk hoger. Daar groeide de omzet van het bedrijf namelijk met 24,3% naar € 374 miljoen. Wel levert de DACH-regio meer rendement op. Waar in de rest van Europa een verliesmarge van 17,9% werd geboekt, was dat in de thuismarkt een winstmarge van 10,2%.

Het klantenbestand van Zalando groeide in de afgelopen twaalf maanden met maar liefst 2 miljoen mensen en het aantal app-downloads groeide in een jaar met 80%. Ook het aantal mobiele orders is daarmee meer dan ooit toegenomen, namelijk naar 67%. Toch neemt het bedrag per bestelling niet toe, in de laatste kwartalen is er zelfs sprake van een lichte afname.

The post Omzetstijging, maar winst verlies voor Zalando buiten DACH appeared first on Fingerspitzengefühl.

Lees het originele artikel van Fingerspitzengefühl

Leave a Comment