Weer kapitaalinjectie voor HelloFresh

HelloFresh heeft 85 miljoen euro gekregen ter voorbereiding op een eventuele beursgang. De investering is afkomstig van een nieuwe, nog anonieme partij, samen met de zittende investeerder Baillie-Gifford.

De kapitaalinjectie zou de maaltijdboxleverancier moeten voorbereiden op een eventuele beursgang. Rocket Internet leverde 3 procent van zijn belang in, waarna het nog 53% overhoudt.

De nieuwe investering zorgt ook voor een lagere waardering voor Hello Fresh Group, was het een jaar geleden nog op 2,6 miljard euro gewaardeerd, nu is dat twee miljard euro.

Beursgang

Het is niet de eerste keer dat HelloFresh in verband wordt gebracht met een mogelijke beursgang. Vorig jaar werd eind oktober ook bekend gemaakt dat de start-up zich klaar maakte voor de beurs. “In slechts vier jaar tijd zijn we erin geslaagd om de traditionele voedselvoorzieningsketen om te gooien en een wereldwijd bedrijf op te bouwen op basis van een schaalbaar business model. Door onze aandelen op de beurs aan te bieden, krijgen we meer financiële flexibiliteit om nog meer te investeren in groei,” aldus mede-oprichter en CEO Dominik Richter een jaar geleden.

The post Weer kapitaalinjectie voor HelloFresh appeared first on Fingerspitzengefühl.

Lees het originele artikel van Fingerspitzengefühl

Leave a Comment