Takeaway bevestigt positie als Duitse marktleider

In het vierde kwartaal van 2016 behaalde Takeaway.com 14,9 miljoen orders, waarmee het bedrijf zijn positie als marktleider bevestigt. Met dit orderaantal groeide Takeaway.com in Duitsland 55% ten opzichte van het vierde kwartaal een jaar ervoor. In heel 2016 werd een totale groei genoteerd van 46% ten opzichte van 2015.

Dankzij deze goede cijfers is de aandelenkoers van Takeaway.com gestegen met 12%. Dit komt de Duitse marktleiderspositie van het bedrijf ten goede, en is vooral van groot belang nu er veel overnames zijn tussen Delivery Hero, Just Eat en Takeaway.com.

Ook in Polen en Oostenrijk is Takeaway.com goed op weg. Het aantal bestellingen in de sector “overig”, dat vooral in die landen is gedaan, is in het vierde kwartaal van 2016 bijna verdubbeld (90%) ten opzichte van het vierde kwartaal in 2015. Hiermee is Takeaway.com in Polen twee, en in Oostenrijk drie keer zo groot als zijn concurrenten samen.

The post Takeaway bevestigt positie als Duitse marktleider appeared first on Fingerspitzengefühl.

Lees het originele artikel van Fingerspitzengefühl

Leave a Reply