ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 08

‘Not provided’ keywords achterhalen, top 10 UX hotfixes, het blog als lange termijn investering. Dit en meer lees je in de ecWeekend van week 8:

Hoe verhoog je de sales met Gmail Ads?

Er is een nieuwe gids beschikbaar die zal helpen om het maximale uit Gmail Ads campagnes te halen. De gids bevat de volgende onderwerpen:

– Laat je Gmail Ads zien aan de juiste doelgroep
– Verleid mensen om te klikken op de uitgerolde advertentie
– Ontwerp een uitgerolde advertentie die converteert
– Optimaliseer je Gmail Ads voor succes

Leer hoe je een Gmail advertentie strategie kan opzetten en haal hier het maximale uit. Op Adwords lees je hier meer over.

Top-10 UX hotfixes voor je homepagina

Als je een juiste User Experience nastreeft doe je dat in een continu proces. En vaak zijn het de kleine hotfixes die voor veel verbetering zorgen. Bijvoorbeeld een pakkende tekst, waarin je een oplossing biedt voor een probleem van de bezoeker. Tweede tip is je te richten op één doel, zodat de bezoeker direct weet wat hij moet doen. De rest van de tips lees je in dit artikel op de blog-site van Optimizely.

7 manieren om ‘Not Provided’ keywords te achterhalen

De afgelopen twee jaar is het aantal ‘Not Provided’ keywords gigantisch toegenomen, waarmee keyword data ontoegankelijk wordt voor vele online marketeers. Deze blogpost laat 7 manieren zien waarop deze data achterhaald kan worden door gebruik te maken van diverse tools die gratis tot je beschikking staan. Het combineren van deze data is vrij eenvoudig, dus laat deze informatie niet onbenut. Crazyegg gaat hier dieper op in.

5 tips in het onderhandelen met (digitale) afpersers

Niet zo lang geleden hebben we aandacht besteed aan het risico van digitale chantage. Natuurlijk heb je nog geen last van digitale afpersing maar toch dit keer 5 tips om rekening mee te houden als je onverhoopt toch te maken krijgt met digitale afpersing. Op Marktrends lees je hier meer over.

Het blog als lange termijn investering

Online marketeers zien het belang van goede content steeds meer. Toch kiezen diezelfde marketeers in het heetst van de strijd vaak voor het ‘kortingskanon’ of paid kanalen om op korte termijn omzet te genereren. Dit terwijl waardevolle blogcontent de omzet op lange termijn veiligstelt door voor terugkerend bezoek en betrokkenheid bij klanten te zorgen. Begin nu content te schrijven en lees op Searchengineland hoe dit je toekomstige omzet veilig stelt.

Verbeter in 5 stappen de ROI van Maketing Automation

De structuur van de afdeling is van belang om marketing automation tot een succes te brengen. Marketing Automation is een strategie die centraal moet staan binnen de afdeling. Het is niet alleen een marketing strategie maar heeft veel invloed op de sales afdeling. Daarnaast is het van belang om de aanwezige data in het systeem te valideren en ervoor te zorgen dat deze up-to-date is. Lees in de blog van Launch Marketing hoe je meer resultaat kunt behalen door de inzet van Marketing Automation.

Wat vind jij van de ecWeekend?

  

Goed weekend!

Het bericht ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 08 verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.

Lees het originele bericht op www.denieuwezaak.nl

Leave a Comment