Marketing is nu makkelijker met nieuwe tools voor productiviteit.

Door mobiel komt de lat voor marketeers steeds hoger te liggen. Omdat consumenten meer en meer hun smartphone gebruiken om dingen voor elkaar te krijgen, verwachten ze op elk gewenst moment snelle en soepele hulp. En om ze op deze momenten te helpen met nuttige en gepersonaliseerde advertenties, heeft u schaalbare, gebruiksvriendelijke tools nodig waarmee u uw marketing op slimmere manieren kunt beheren.
Vanochtend hebben we op Google Marketing Next [link to livestream] de nieuwste generatie AdWords-, DoubleClick- en Google Analytics-tools gedeeld. Elk daarvan is aangepast aan de hand van uw feedback en ontworpen om u zo productief en efficiënt mogelijk te laten werken.
Hieronder vindt u een overzicht!

De nieuwe AdWords-ervaring is tegen het einde van het jaar beschikbaar voor alle adverteerders

De nieuwe AdWords-ervaring omvat de krachtigste wijziging die we in meer dan 15 jaar hebben doorgevoerd in de manier waarop adverteerders hun campagnes visualiseren en beheren. Het herontwerp maakt AdWords aanzienlijk makkelijker te gebruiken om uw unieke marketingdoelen te bereiken en dingen voor elkaar te krijgen. 
Eerder dit jaar hebben we een voorproefje gegeven van een paar nieuwe tools en functies in de nieuwe AdWords-ervaring. De nieuwe Overzichtspagina laat bijvoorbeeld automatisch relevante insights over uw prestaties zien, zodat u sneller actie kunt ondernemen. 
Hier zijn nog een paar nieuwe functies die u kunt bekijken:
Campagnes opzetten
Ontwerp campagnes rond uw marketingdoelen

Geschatte prestaties
Bekijk schattingen van de prestaties om uw display-campagnes te kunnen plannen
Bestemmingspaginarapport
Bekijk hoe uw bestemmingspagina’s de campagneprestaties beïnvloeden
Sinds we de nieuwe AdWords-ervaring hebben gelanceerd, hebben we enkele inspirerende resultaten gezien. We zien dat pagina’s veel sneller worden geladen: gemiddeld 20%. Klanten zoals iProspect North meldden ook dat het nieuwe ontwerp en de nieuwe lay-out ze 30% meer tijd besparen bij het uitvoeren van dagelijks terugkerende taken. Vanaf vandaag implementeren we de nieuwe ervaring op miljoenen extra AdWords-accounts en deze is tegen het einde van het jaar voor alle adverteerders beschikbaar. Begin met onze gids met praktische tips door te nemen.

Samen sterk: Google Optimize en Google Surveys 360 geïntegreerd met AdWords

Uw marketingwerkstromen moeten naadloos en geïntegreerd zijn, van mediabeheer tot en met optimalisatie van uw site en insights verzamelen in de prestaties. Hierdoor kunt u bevindingen gemakkelijk bij elke stap toepassen en sneller actie ondernemen. Met de nieuwe integratie van Google Optimize en Google Surveys 360 met AdWords kunt u bestemmingspagina’s testen en efficiënter insights over uw advertenties krijgen.
Optimize is wereldwijd kosteloos beschikbaar voor alle adverteerders en helpt marketeers aangepaste site-belevingen te testen en te leveren om de prestaties te verbeteren. Door de integratie van Optimize met AdWords kunt u snel en eenvoudig nieuwe versies van uw bestemmingspagina’s maken en die vervolgens toepassen op elke combinatie van AdWords-campagnes, advertentiegroepen en zoekwoorden. Er komt geen coderen en geen webmaster meer aan te pas. Zo kunt u bij een campagne voor strandkleding testen of een bestemmingspagina met een afbeelding van strandgangers het beter doet dan een pagina waarin de nieuwste trend in badkleding wordt getoond. Optimize stelt vast welke variatie het beste werkt voor uw bedrijf en helpt u meer waarde uit uw AdWords-campagnes te halen.
Met Surveys 360 kan iedereen een enquête maken, een specifieke doelgroepsteekproef vinden op het web en in slechts enkele dagen resultaten genereren. Met de integratie van Surveys 360 en AdWords kunt u eenvoudig enquêtes op mensen in uw remarketingdoelgroepen richten zodat u het ‘waarom’ kunt begrijpen achter de manier waarop consumenten op uw marketing reageren. Vraag klanten bijvoorbeeld wat zij het boeiendste deel van uw advertentie vonden. Of, als u wilt weten wat klanten vonden van de bestemmingspagina’s die u heeft getest voor uw strandkledingcampagne, lanceert u snel een enquête en vraagt u bezoekers van uw site wat ze opviel op de pagina.

Slimmere planning in DoubleClick Bid Manager

Bij de revolutionaire ontwikkeling van programmatisch adverteren lag de nadruk op het combineren van data, machine learning en automatisering om betere prestaties te bewerkstelligen. Maar slechts enkele van de voordelen daarvan hebben de wereld van mediaplanning bereikt. Om u de mogelijkheid te geven tijd te besparen en prestaties te verbeteren, stellen we de kracht van machine learning ter beschikking voor campagneplanning in de vorm van een nieuwe werkstroom in DoubleClick Bid Manager.
Bid Manager maakt gebruik van machine learning om uw voltooide campagnes te analyseren en te begrijpen wat eerder goed voor u heeft gewerkt. Met deze insights beveelt Bid Manager de juiste voorraad en targeting aan om uw doelgroep te bereiken op basis van uw unieke marketingdoelen. Het resultaat is een geoptimaliseerd mediaplan, toegesneden op uw bedrijf. U kunt het plan vervolgens aanpassen, goedkeuren en met één klik activeren.
Nieuwe werkstroom in DoubleClick Bid Manager
“Door te plannen in DoubleClick Bid Manager kunnen we de juiste voorraad en strategieën in slechts een paar seconden vinden. Nu kunnen we nog meer tijd investeren in het doorgronden van onze doelgroep in plaats van hoe we die kunnen bereiken.” 

– Louise Lévesque, Vice-President, Marketing & Sponsorship, National Bank of Canada

Unique Reach komt beschikbaar voor AdWords-campagnes in het Display Netwerk en voor DoubleClick

Wanneer uw advertenties eenmaal zijn ingesteld en worden vertoond, wilt u natuurlijk ook weten hoeveel mensen ze te zien krijgen. Bereik en frequentie zijn tegenwoordig standaard statistieken om het effect te meten van display- en videocampagnes. Maar tegelijkertijd moet u ook nadenken over hoe vaak u een enkele gebruiker benadert om te voorkomen dat deze overvoerd wordt. 30% van de mensen gebruikt tegenwoordig vijf of meer apparaten[1]. Dit betekent dat wanneer u iemand drie keer bereikt op elk scherm, u vijftien advertenties aan deze gebruiker zou kunnen weergeven!
Eerder dit jaar hebben we Unique Reach voor YouTube in AdWords gelanceerd en we breiden de beschikbaarheid binnenkort uit naar campagnes in het Display-netwerk in AdWords. We brengen Unique Reach ook naar DoubleClick voor al uw video- en display-advertenties, ongeacht waar ze worden vertoond. Met Unique Reach kunt u het aantal unieke gebruikers meten evenals het gemiddelde aantal vertoningen per gebruiker dat u ontvangt van video- en display-advertenties. De statistieken worden gededupliceerd voor apparaten, campagnes, voorraad en indelingen zodat u kunt zien hoeveel mensen u heeft bereikt en hoe vaak u ze bereikt.
We willen u deze nieuwe tools zo snel mogelijk ter beschikking stellen om te horen wat u ervan vindt en u te helpen sneller en slimmer te werken. Wilt u de nieuwe innovaties op Google Marketing Next nog eens in zijn geheel zien, bekijk dan de keynote hier [link]. 
Tot volgend jaar!


Gepost door Paul Muret, Vice President Display, Video and Analytics


[1] Google / TNS Connected Consumer Survey, Amerikaanse bevolking van achttien jaar en ouder, n=1000, Q1 2016

Lees het originele artikel

Leave a Comment