Zoek- en display-advertenties zijn nu net zo snel als AMP.

Succesvol zijn op mobiel begint met de juiste basis. Mensen kiezen merken die onmiddellijk en volledig aan hun wensen voldoen. Dus als uw site traag laadt, ongeacht hoe goed uw site eruitziet, vertrekken bezoekers weer en mist u kansen.


Het open source AMP Project (Accelerated Mobile Pages) werd anderhalf jaar geleden gestart om het web nog beter te maken met snellere ervaringen. Sinds die tijd hebben we het aantal manieren uitgebreid om snel ladende AMP-pagina’s op Google Zoeken weer te geven, van de carrousel met voorpaginanieuws tot en met de organische zoekresultaten.
Vandaag kondigen we twee nieuwe manieren aan waarop de snelheid van AMP kan worden ingezet om de advertentieprestaties te verbeteren. Ten eerste lanceren we een nieuwe AdWords-bèta waarmee u snel ladende AMP-pagina’s kunt gebruiken als de bestemmingspagina’s voor uw zoekadvertenties. Ten tweede versnellen we advertenties die via het Google Display Netwerk worden weergegeven met dezelfde technologie die AMP-pagina’s zo snel maakt.

Verbetering van de ROI van campagnes met bliksemsnelle AMP-bestemmingspagina’s

We hebben al eerder gemeld dat de gemiddelde laadtijd voor een AMP-pagina van Google Zoeken minder dan een seconde bedraagt.En of dat nog niet snel genoeg was, hebben we vorige week aangekondigd dat deze pagina’s nu twee keer zo snel zijn. Geen wonder dat AMP zo breed is omarmd: er zijn meer dan 2 miljard AMP-pagina’s gepubliceerd op 900.000 domeinen. Adverteerders zoals Johnson & Johnson, Toll Brothers en eBay hebben al meer betrokkenheid bij hun merk vastgesteld doordat ze mensen vanaf organische zoekresultaten naar AMP-pagina’s leiden.
De nieuwe AdWords-bèta stelt de prestatievoordelen van snellere mobiele pagina’s ter beschikking voor zoekcampagnes.Wanneer adverteerders hun zoekadvertenties aan AMP-bestemmingspagina’s koppelen, krijgen consumenten nu de snelle mobiele internetervaring die ze verwachten van AMP-pagina’s op Google Zoeken.Als u geïnteresseerd bent in deelname aan de bèta, kunt u zich hier aanmelden.

Snelheid is essentieel om effectieve reclamecampagnes te leveren. We zijn daarom erg enthousiast de snelheid van AMP te kunnen toepassen op onze betaalde campagnes in AdWords,” zegt Aaron Cocks, Online Marketing Optimization Manager bij Toll Brothers.
Johnson & Johnson heeft fantastische resultaten behaald bij tests met AMP voor onze pagina’s met product-informatie. Bepaalde pagina’s laden maar liefst tienmaal sneller en het betrokkenheidspercentage is verbeterd met tot wel 5 seconden. J&J is vast van plan de toepassing van AMP verder uit te breiden,” aldus Paul Ortmayer, Head of Digital Analytics – EMEA, Johnson & Johnson

Zorg er met AMP voor dat display-advertenties worden gezien

Wanneer advertenties snel worden geladen, is de kans groter dat mensen ze zien. Daardoor zijn mediabudgetten effectiever en hebben berichtenstrategieën maximaal effect. Advertenties die snel laden zorgen ook voor een betere ervaring voor gebruikers. 
Om ervaringen op het web veel beter en sneller te maken, lanceerde het AMP Project afgelopen jaar het AMP Ads Initiative. Met het initiatief wordt de technologie achter snel ladende AMP-pagina’s op advertenties toegepast. 
Vanaf vandaag wordt een aanzienlijk aantal advertenties dat op AMP-pagina’s in het Google Display Netwerk wordt vertoond, automatisch geconverteerd en weergegeven in de nieuwe AMP-advertentie-indeling. We hebben vastgesteld dat deze advertenties twee en een half keer sneller laden dan gewone advertenties terwijl er niets aan het uiterlijk verandert. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat uw boodschap daadwerkelijk wordt gezien door uw beoogde doelgroep en dat de ervaring van gebruikers met uw merk vloeiend is.
Snelheid telt. Om aan de behoeften van de hedendaagse klant te voldoen, moet u snel zijn. Door de snelheid en prestaties van AMP toe te passen op uw advertenties kunt u effectievere campagnes uitvoeren die gelijke tred houden met de steeds hogere verwachtingen van de consument.

Geplaatst door: Jerry Dischler, Vice President Product Management


[1] “The Need for Mobile Speed”, DoubleClick, September 2016
[2] “State of Online Retail Performance”, Akamai, April 2017

Lees het originele artikel

Leave a Comment